kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

cinmar

Nowy na Forum
Bmw ix1 proponowali mi w podobnych pieniądzach, koło 800-900 pln brutto, wpłata 37 koła. Tyle że ford polisę daje w cenie.
Hej. Od dawna się waham nad zakupem/najmem elektryka. Mam dwa pytania co do najmu długoterminowego.

1) Czy na dobrze rozumiem, że w ta wpłatę własną można rozliczyć dotacją?

Czyli w moim przypadku to by było 37-18,5 PLN dotacji plus 24 x 900 PLN ?

Próbuje oszacować całkowity koszt posiadania samochodu przez 2 lata.

2) czy oferty o których piszecie w tym wątku pochodzą bezpośrednio od dealerów czy od pośredników ? Na stronach dealerów nie mogę takich ofert o jakich tutaj piszecie.

micmisio

Zadomawiam się
Przy najmie podstawowa dopłata to 30 koła netto. Po ofertę najlepiej iść osobiście, strony są mało aktualne. Oferty od pośrednika nie mają wiele sensu bo zysk zjada ich wynagrodzenie. Twój koszt to VAT od dotacji, raty i ubezpieczenie.

Ludwik666

Nowy na Forum
Widać, że Citroen mocno dusi na nowego e-C3, dostałem ofertę taką, że aż nie chce mi się wierzyć, że jest realna:
e-C3 w wersji PLUS z ładowarką 11kW + pakiet zimowy z klimatyzacją automatyczną:

View attachment 25993

e-C3 w wersji MAX z ładowarką 11kW:

View attachment 25994

dodatkowo promocyjnie ubezpieczenie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł!

To ja mam chyba jeszcze taniej :)
"W cenie 124 900 zł brutto, monte carlo MAX biały dach + 11kw ładowarka podkładowa + zestaw naprawczy + pakiet zimowy:

ma Pan od nas:
  1. Opony zimowe
  2. Dywaniki gumowe
  3. wallbox pełnowymiarowy 1 fazowy"
1742497437494.png

cinmar

Nowy na Forum
To ja mam chyba jeszcze taniej :)
"W cenie 124 900 zł brutto, monte carlo MAX biały dach + 11kw ładowarka podkładowa + zestaw naprawczy + pakiet zimowy:

ma Pan od nas:
  1. Opony zimowe
  2. Dywaniki gumowe
  3. wallbox pełnowymiarowy 1 fazowy"
View attachment 26081
Przepraszam, że tak dopytuje ale.mam problem ze zrozumieniem tych finansowañ. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Koszt takiego citroena to 43,5k wpłaty własnej z czego 30k rozliczyć można dopłatą. Ostatecznie ten wkład własny to 13k. Później przez 24 miesiące płacimy ok 145 PLN? czyli za możliwość korzystania z auta przez dwa lata wyjdzie ok. 16.5k ?

Wydaje się absurdalnie mało.