kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

stanwisniew

Zadomawiam się
Witam wszystkich,

Dostałem oferte na frontere EV GS + 11kw + Pakiet GS tech zimowy 540zł brutto + ubezpieczenie za 1% + gap indeksowy 60zł. Dobra oferta?

wplata 30 netto. Wiem że mozna bmw za 700zł brutto ale tam do chodzi gap koło 150zł + ubezpieczenia droższe itp i czekanie 5 miesięcy :)

stanwisniew

Zadomawiam się
W tej chwili to juz nie wiele taniej c3 da rade - 440zł mam oferte na c3. A jednak frontera ma sporo wiekszy bagażnik?

Avenger to juz poniżej 900zł brutto nie schodzą - stellantis to niestety żart, co dwa dni sie zmienia oferta :)

Vicek

Fachowiec
To w tych pieniądzach widzę, że zaczynają się pojawiać ID3, Astry, Corsy. Dalej auta nie idealne, ale klasę wyżej. Przelicz czy zwiększenie wpłaty własnej nie ścina ci mocno raty.

stanwisniew

Zadomawiam się
Astry juz niema niestety - nie ma opcji kupic z 2024 a na 2025 rocznik duzo gorsza oferta. Corsa jest mozliwa do zamówienia za 512zł ale bez ładowarki 11kw, w wersji gs. Ale corsa znów żonie srednio pasuje bo strasznie niska, naet astra wyższa.

Chciałbym sie zmiescic tak w 600zł brutto miesięcznie - ID 3 mam oferte ale na 100 brutto (fakr że ubezpieczene w cenie na dwa lata bo to abonament)

PatiEK_PL

Zadomawiam się
Nie jestem przedsiebiorcą, więc interesuje mnie takze kwota koncowego wykupy. A ta często nie jest podawana przy podpisaniu umowy, a dopiero negocjowana na koniec np. dwuletniego najmu. I wtedy może nie być już fajnie.
Frontera to bliżniak do C3 Aircross, czyli ta sama platforma tylko wydłużony rozstaw osi.

Najnowsze dyskusje