kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

tlisek

Tomek
Tam w standardzie jest już grzana kierownica i fotele oraz aktywny tempomat czy to już opcja w jakimś pakiecie?
Tam w standardzie jest już grzana kierownica i fotele oraz aktywny tempomat czy to już opcja w jakimś pakiecie?
Grzane fotele i kierownica są w Smart, a ACC w Clever. Ja sobie doposażyłem do clever plus kilka innych opcji i wyszło mnie 167k (katalogowo 180 200)

Osobiście wydaje mi się że Clever to sensowny stosunek cena / jakość.

A no i gdzieś już na forum poruszaliśmy ten temat - standardowa tapicerka w 50/60 wygląda tragicznie, wg mnie trzeba dopłacić do Loft

Attachments

• IMG_3603.jpeg
    IMG_3603.jpeg
    666,6 KB · Liczba wyświetleń: 30
  • IMG_3602.jpeg
    IMG_3602.jpeg
    360,2 KB · Liczba wyświetleń: 30

mattmd

Zadomawiam się
Grzane fotele i kierownica są w Smart, a ACC w Clever. Ja sobie doposażyłem do clever plus kilka innych opcji i wyszło mnie 167k (katalogowo 180 200)

Osobiście wydaje mi się że Clever to sensowny stosunek cena / jakość.

A no i gdzieś już na forum poruszaliśmy ten temat - standardowa tapicerka w 50/60 wygląda tragicznie, wg mnie trzeba dopłacić do Loft
Potwierdzam- nie róbcie sobie tego i dopłacie do wersji loft-zwyczajnie podstawowa jest bardzo brzydka loft jest bardzo ładna

Ev3

Pionier e-mobilności
Użytkownik tego programu opowiadał mi w niedzielę coś innego.

Zresztą google też twierdzi, że:

"Program Ford Ambassador to możliwość dla osób kwalifikujących się do Ford Privilege, aby polecić znajomego, członka rodziny lub inną osobę, która otrzyma specjalny voucher na zakup nowego samochodu Forda. Osoby uprawnione mogą nominować nawet trzech osób na voucher, które mogą skorzystać ze znaczących zniżek na nowe pojazdy. "

Czyli jednak tak (plus znajomi), bez kogoś polecającego oficjalnie nie kupisz tak auta.

ElementBN

Zadomawiam się
Garść ofert, nie są to podstawowe auta tylko trochę z lepszym wyposażeniem. Przy elektrykach warto się rozeznać z daną marką, jaki jest harmonogram przeglądów - przeważnie jest co 2 lata. I jak bierzemy na 2 lata auto to z wynajmu wyłączamy serwis - i tak go nie zrobimy a dolicza się po 30-50zł miesięcznie.
Zdjęcie WhatsApp 2025-05-27 o 13.59.42_0e52f04e.jpg

I ioniq5

1.JPG

2.jpg

Ioniq 5 to leasing z duzym wykupem. W promocji za pierwszy rok można wziąć pełne ubezpieczenie oc,ac,nw za 1zł więc wychodzi atrakcyjniej niż najem.

Last edited:

Najnowsze dyskusje