Darmowy SuC do modelu Y. Czerwiec 2024.

sigg

Posiadacz elektryka
Panowie, proszę mojego sposobu myślenia nie łączyć z sytuacją w kraju bo w PL nie mieszkam od wielu lat ;)

A jak ktoś już czepia się 'darmowej' semantyki (choć autor watku tak to nazwał) to można z zamówieniem Tesli poczekać do lipca aż 'darmowych / bezpłatnych / bonusowych / gratisowych' (czy jak tam ich nie nazwiecie) kilometrów w ofercie nie będzie. Narzekacie ale jestem pewien, że nikt nie będzie czekał tylko kupi Teslę jak 'ciepłe bułeczki' teraz, bo już widac milion pytań 'czy dostane' . Ot po porostu Polak nie byłby Polakiem jakby nie ponarzekał :p
Oczywiście, że można - i będą inne promocje/obniżki.

Jak Y AWD kosztowała 330 tysięcy złotych i cena spadła do 259 tysięcy to też byli "Polakami" Ci, co twierdzili, że nadal za drogo?

Potem obniżyli cenę do 240 tysięcy, potem do 235, potem do 229, potem do 224, potem dodali promocyjne finansowanie, a teraz dają jeszcze promocyjne ładowanie.

W Niemczech teraz obcięli ceny o 5-6 tysięcy euro - oni to muszą być turbo "Polakami"!

Nikt tu nic nikomu nie daje "gratis" - Tesla próbuje sprzedać, a my rozważamy zakup. I obu stronom musi się to opłacać.

Hermes

Posiadacz elektryka
Bo naszym sportem narodowym jest ciągłe narzekanie - nie ma obniżki, to czemu nie ma; jest obniżka, to czemu tylko taka a nie większa. Jest większa - ojej, to skoro tyle obniżyli, to by mogli jeszcze trochę.
Poszedł wygrać w Lotto Polak, wygrał 5 mln zł i wraca załamany do domu - żona pyta: Czemu się nie cieszysz? Odpowiada: Ojej, co ja z tym zrobię, na co ja to wydam - taki wielki problem...
W ogóle niemodnie jest się czymś pochwalić - i nawet ci, co to czasem robią, to jednocześnie przepraszają, że to robią. Za to za narzekanie nikt nie przeprasza, bo i tak większość narzeka.

sigg

Posiadacz elektryka
Bo naszym sportem narodowym jest ciągłe narzekanie - nie ma obniżki, to czemu nie ma; jest obniżka, to czemu tylko taka a nie większa. Jest większa - ojej, to skoro tyle obniżyli, to by mogli jeszcze trochę.
Poszedł wygrać w Lotto Polak, wygrał 5 mln zł i wraca załamany do domu - żona pyta: Czemu się nie cieszysz? Odpowiada: Ojej, co ja z tym zrobię, na co ja to wydam - taki wielki problem...
W ogóle niemodnie jest się czymś pochwalić - i nawet ci, co to czasem robią, to jednocześnie przepraszają, że to robią. Za to za narzekanie nikt nie przeprasza, bo i tak większość narzeka.
Każdy człowiek chce kupić w dobrej cenie. Nie ma w tym nic z bycia "Polakiem". Myślisz, że w USA ludzie nie czekali np. na promocyjne finansowanie 0.99% i kręcili nosem na regularne?

Hermes

Posiadacz elektryka
Bzdura. Widać jesteś zawsze niezadowolony - zawsze. Cokolwiek by się działo.
Bo - jak obniżono cenę Y z ponad 300 o ok. 100 tys. zł - to obiektywnie JEST to dobra cena po obniżce. Ale nie dla Polaka...

sigg

Posiadacz elektryka
Bzdura. Widać jesteś zawsze niezadowolony - zawsze. Cokolwiek by się działo.
Bo - jak obniżono cenę Y z ponad 300 o ok. 100 tys. zł - to obiektywnie JEST to dobra cena po obniżce. Ale nie dla Polaka...
W jaki sposób jest OBIEKTYWNIE dobra? Jak obniżyli z z 330k do 260k to ta nowa cena była OBIEKTYWNIE dobra, czy jednak nie?

A jak obniżyli do 240k to 260k przestało być OBIEKTYWNIE dobre? A jak potem znowu obniżyli do 225k?

W Niemczech obecnie Y AWD kosztuje 215k i masz leasing 0%. W Austrii kosztuje 205k, masz leasing 5% i dofinansowanie 5000 euro od rządu.

Dlaczego 225k i leasing 5% i SUC na pół roku jest OBIEKTYWNIE dobre w porównaniu?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
W Austrii kosztuje 205k, masz leasing 5% i dofinansowanie 5000 euro od rządu.
Od rządu 3000 EUR (Bundesförderung). 2000 EUR jest od importera (Importeursanteil). Co nie zmienia faktu, że przy uwzględnieniu dofinansowania podstawowy Y to teraz w Austrii jest za 41 990 EUR (180 kPLN).

nabrU

Moderator
A w UK Tesle chyba najdroższe w Europie, dopłat nie ma, zniżek nie ma, 'darmowych' mil też nie - jak żyć 😉

nabrU

Moderator
Kolego @JED 3City, masz status 'Zadomawiam się" i nie jest to żadna ujma, ale wczytaj się w Forum bo ja Octopusa i jego 7,5p za prąd wychwalam 'pod niebiosa' i wielokrotnie o tym w detalach na Forum pisałem (poszukaj). Nie marudzę więc jak co niektórzy w tym wątku, że 20k km tylko na pół roku ;)

Najnowsze dyskusje