Dashcam - rejestrator video przód

Michal

Moderator
Domyślam się, że masz na myśli brak ultradźwiękowych czujników w zderzakach.
Jak wspomniał kolega @Michal Sentry korzysta z wielu innych czujników, ale nie wspomniał o najważniejszym - radarze wewnętrznym, który zapewne potrafi wykryć wtargnięcie do kabiny.
Nie chciałem pisać oczywistości - to już wymaga zbicia szyby, więc alarm na pewno triggeruje zapisanie nagrania.

Hermes

Posiadacz elektryka
Nie. Nie tylko zdarzenia drastyczne typu alarm.
Wybudza się i działa zawsze jak Sentry działa, bo pod to samo zasilanie jest podpięta :)

Pleśniak

Posiadacz elektryka
A jest różnica w zużyciu prądu z opcją "Wykrycie na podstawie kamery" i bez?

Michal

Moderator
A jest różnica w zużyciu prądu z opcją "Wykrycie na podstawie kamery" i bez?
Bez nie ma praktycznie - nie wiem dokładnie ale prawie tak jakby auto stało z wyłączonym wartownikiem :p

korzonek

Nowy na Forum
Bez nie ma praktycznie - nie wiem dokładnie ale prawie tak jakby auto stało z wyłączonym wartownikiem :p
Wyłączyłem wykręcie na podstawie kamery. 78-75%. Przyjechałem w sumie do domu na 79%, więc możliwe że i 4%. Tyle samo, co „z kamerą”.

Attachments

• IMG_2414.png
    IMG_2414.png
    492,5 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • IMG_2412.png
    IMG_2412.png
    492,5 KB · Liczba wyświetleń: 6

alaska_k

Fachowiec
Wyłączyłem wykręcie na podstawie kamery. 78-75%. Przyjechałem w sumie do domu na 79%, więc możliwe że i 4%. Tyle samo, co „z kamerą”.
Potwierdzam. Też wyłaczyłem opcję wykrycie na podstawie kamery i dalej wartownik zjada sporo baterii przez 18 godzin jakieś 7-8% zeszło. Może nieco mniej niż przy kamerze ale nadal jest dużo.

ypl

Pionier e-mobilności
Nie ma sensu wszystkiego na pieniądze przeliczać, dla mnie wartownik super opcja. Ostatnio jak robiliśmy jakieś drobne zakupy to po powrocie widzę, że alert jest z senry, standardowo obejrzałem - jakiś człowiek podszedł do tesli popatrzył i z łokcia w szybę boczną. Chyba się auto na prąd nie podobało Panu. Zaznaczam, że stałem prawidłowo zaparkowany, mam nawyk stawania gdzieś dalej od wejścia żeby zmniejszyć szanse na wgniotki na drzwiach. Nic nie zostało uszkodzone, więc stwierdziłem, że się nie będę z wariatem użerać i nigdzie tego nie zgłaszałem ale jak by mi przebiegł po dachu i masce, to takie nagranie jest bezcenne.

Michal

Moderator
To może ja mam wyłączony zupełnie :p
Nie mam teraz jak sprawdzić.

alaska_k

Fachowiec
Nie ma sensu wszystkiego na pieniądze przeliczać, dla mnie wartownik super opcja. Ostatnio jak robiliśmy jakieś drobne zakupy to po powrocie widzę, że alert jest z senry, standardowo obejrzałem - jakiś człowiek podszedł do tesli popatrzył i z łokcia w szybę boczną. Chyba się auto na prąd nie podobało Panu. Zaznaczam, że stałem prawidłowo zaparkowany, mam nawyk stawania gdzieś dalej od wejścia żeby zmniejszyć szanse na wgniotki na drzwiach. Nic nie zostało uszkodzone, więc stwierdziłem, że się nie będę z wariatem użerać i nigdzie tego nie zgłaszałem ale jak by mi przebiegł po dachu i masce, to takie nagranie jest bezcenne.
Ja, jak sobie czasem przeglądam nagrane filmy to przeważnie sąsiedzi zaglądają do auta przez szybę. Mieszkam w bloku i na mojej ulicy to pierwszy elektryk więc budzi zainteresowanie. 😀 Jeszcze nikt nie pytał czy się pali 😋, ale często mam pytania o czas ładowania koszty ładowania i zasięg