Dashcam - rejestrator video przód

Pabloss

Posiadacz elektryka
Mi ostatnio facet stojąc przy moim aucie (nie wiedział że jestem właścicielem) powiedział cyt.".. ale mu tablet wpier....li" :) Ja mu na to no, że tak i że fajnie działa. Wtedy podszedłem bliżej i otworzyłem drzwi - zdziwił się.

korzonek

Nowy na Forum
Nie ma sensu wszystkiego na pieniądze przeliczać, dla mnie wartownik super opcja. Ostatnio jak robiliśmy jakieś drobne zakupy to po powrocie widzę, że alert jest z senry, standardowo obejrzałem - jakiś człowiek podszedł do tesli popatrzył i z łokcia w szybę boczną. Chyba się auto na prąd nie podobało Panu. Zaznaczam, że stałem prawidłowo zaparkowany, mam nawyk stawania gdzieś dalej od wejścia żeby zmniejszyć szanse na wgniotki na drzwiach. Nic nie zostało uszkodzone, więc stwierdziłem, że się nie będę z wariatem użerać i nigdzie tego nie zgłaszałem ale jak by mi przebiegł po dachu i masce, to takie nagranie jest bezcenne.
A kto Ci powiedział że chodzi o pieniądze?

viallos

Pionier e-mobilności
Ja mam włączone Sentry z wykrywaniem na podstawie kamer i ostatnio jakiś pajac mi przerysował plastikiem swojego zderzaka bok auta na parkingu. Na szczęście lekka polerka i nie ma śladu. Nie nagrało się nic poza przechodniami. Strasznie to słabe skoro jest fizyczny i bardzo bliski kontakt innego samochodu zaraz pod okiem bocznej kamerki ... a że nie jest ten samochód przechodniem to nic się nie nagrywa. Z tego co czytałem i widziałem w necie wiele jest takich przypadków dlatego zaczynam powątpiewać w sens tej opcji.
Tak jak koledzy wspomnieli nagrywa jakichś sąsiadów zaglądających do środka ale już zdarzenia o wiele bardziej poważnego nie nagrywa. Ehhhh

6a8

Posiadacz elektryka
Ja mam włączone Sentry z wykrywaniem na podstawie kamer i ostatnio jakiś pajac mi przerysował plastikiem swojego
No i szkoda że nie nagrywa tych z słupków. Przynajmniej na razie. Ktoś ma wiedzę, czy HW4 już nagrywa wszystkie kamery ?

korzonek

Nowy na Forum
Takie odniosłem wrażenie, a o co zatem chodzi?
Póki co mieszkam jeszcze w centrum Krakowa. Pewnie jak już przeniosę się do domu, Sentry będzie działać tylko poza. 8% na dobę - muszę częściej jeździć na supercharger - chodzi o czas. Ale już się z tym pogodziłem :)

Riki83

Zadomawiam się
Mialem to samo.... zima noc parking niby strzezony,
wywalilo z 5% baterii. przerysowal dziadek tyl przy kole. 2 wgniotki.

wszystko udalo sie u fachowca odratowac. ale niesmak do sentry pozostal....i do dziadka :)

korzonek

Nowy na Forum
Mialem to samo.... zima noc parking niby strzezony,
wywalilo z 5% baterii. przerysowal dziadek tyl przy kole. 2 wgniotki.

wszystko udalo sie u fachowca odratowac. ale niesmak do sentry pozostal....i do dziadka :)
Mnie tylko raz ktoś przerysował auto, na szczęście był to Mitsubishi Colt - mój 1 wóz. Ale zostawił do siebie numer, młody gość. Od tego czasu uważam gdzie parkuje, wolę zrobić 10 kółek ale nie zaparkuje prostopadle, przy znanych mi „dziadkach”, a przy markecie zawsze jadę na najdalsze puste miejsca - wolę iść 800m do sklepu z parkingu. Żeby nie było, nie mędrkuję. Póki co Tesla to 3 auto po Colcie i nigdy nic się nie „przytrafiło” nikomu

Hermes

Posiadacz elektryka
Zgadzam się. Również parkuję jak najdalej od sklepu i jego wejścia.
Jak później wracam, to wokół mnie stoi zaparkowanych mnóstwo samochodów. Nie wiem z czego to się bierze... :(

6a8

Posiadacz elektryka
Zgadzam się. Również parkuję jak najdalej od sklepu i jego wejścia.
Jak później wracam, to wokół mnie stoi zaparkowanych mnóstwo samochodów. Nie wiem z czego to się bierze... :(
Fani Tesli:)