Dlaczego Chiny wygrywają na każdym polu

Michal

Moderator
Polecam obejrzeć.

nabrU

Moderator

viallos

Pionier e-mobilności
Właśnie jestem w Pekinie. Ilość elektrycznych samochodów i do tego takich o których nie miałem pojęcia jest powalająca. Ilość skuterów również ... wszystko elektryczne. Jestem delikatnie mówiąc ze sceptykami elektryków i sami stwierdzili że jak na taką Ilość samochodów które tutaj jexździ jest super cicho w mieście i nie czuć spalinami jak u nas w Warszawie.
Jak wszedłem do salonu Huawei i obejrzałam ich najnowsze fury to delikatnie mówiąc szczęka mi opadła. Za full wypas dużego 6 osobowego Suva z kinem domowym fotelami z masażami, otwieranie gestem reki itp itd poniżej 80k USD.

Ev3

Pionier e-mobilności
Właśnie jestem w Pekinie. Ilość elektrycznych samochodów i do tego takich o których nie miałem pojęcia jest powalająca.
Nawet we Włoszech widziałem masę chińszczyzny, ze znaczkami które nic mi nie mówiły i których nie ma na polskim rynku.....
Np. Sportequipe, DR i wiele innych

A byłem tam kilka dni i to tylko na północnym wybrzeżu.

nabrU

Moderator
Dobrze pojechać gdzieś i zdać sobie sprawę, gdzie jest Europa w elektromobilności (i nie tylko), że o Polsce to nawet nie wspomnę :p
Taki 'eye opener trip' nieprawdaż?

viallos

Pionier e-mobilności
Dobrze pojechać gdzieś i zdać sobie sprawę, gdzie jest Europa w elektromobilności (i nie tylko), że o Polsce to nawet nie wspomnę :p
Taki 'eye opener trip' nieprawdaż?
Zdecydowanie ... i naprawdę masa z nich wyglada jak 'nasze' Porsche, Audi itp. Wyglądają naprawdę dobrze. Jak ogarną problemy wieku dziecięcego, jakość itp to będziemy w wielkim potrzasku.

jezile

Fachowiec
... to będziemy w wielkim potrzasku.
My nie. My będziemy mieli wybór. ;) W potrzasku będzie europejski automotive, który czyni właśnie krok wstecz jeśli chodzi o całkowita rezygnację ze spaliniaków.

Last edited:

boa

Pionier e-mobilności
Wiem wiem… to robi mega wrażenie. W ogóle w Chinach wiele rzeczy może zrobić duże wrażenie. Fajnie, że podzieliłeś się świeżymi doniesieniami @viallos !