dobra oferta w leasingu na Teslę

vladip

Nowy na Forum
Witam
Jakie macie doświadczenia z RRSO leasingu na TMY
Przy jakiejś pierwszej przymiarce dostałem ofertę z RRSO prawie 25% (wpłata + raty +wykup)
no i odpuściłem
Z drugiej strony mam ofertę na hybrydę plug-in w podobnej cenie i RRSO ok 5%
No ale Tesla to Tesla. Macie jakieś doświadczenia i dobre oferty?

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Nie ma sensu porównywać dwóch leasingow o różnych parametrach (u mnie koszt to niecałe 109%). Ubezpieczenie wykupiłem zewnetrznie w PZU (podpinasz je potem sobie do umowy w portalu klienta). PKO nie ma tabeli opłat/prowizji, doliczają poprostu do każdej raty 22 złote.
A możesz zdradzić jaka była wartość auta i parametry leasingu?

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Bo to dofinansowuje z własnych środków.
Taki ukryty opust cenowy.

Już chyba znasz odpowiedź....
Mogłem wpaść na to, że to ukryty rabat :)
Tak, niestety znam odpowiedź :(
Dzięki za odpowiedź.
Leasing 9-10% jeszcze jakoś przeżyje, pewnie i tak tyle nie zapłacę bo wezmę np. na 5 lat a spłacę w 2-3, bardziej chodzi mi o to, żeby nie mieć za wysokiej raty.

Jeffero

Zadomawiam się
Odkopię trochę temat. Jakie oferty leasingu otrzymaliście w ostatnim czasie przy max wpłacie własnej i 1% wykup? Ja póki co 110,7% przy 3 latach leasingu, trochę sporo jak na aktualny wibor.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Odkopię trochę temat. Jakie oferty leasingu otrzymaliście w ostatnim czasie przy max wpłacie własnej i 1% wykup? Ja póki co 110,7% przy 3 latach leasingu, trochę sporo jak na aktualny wibor.
Ja robilem dzisiaj kalkulacje w kalkulatorze online jednego z bankow to wyszlo na 3 lata przy wplacie wlasnej 45% i wykupie 1% calkowity koszt leasingu netto 214k dla kwoty netto 200k, czyli calkowity koszt leasingu 107% o ile dobrze licze. Taki koszt jestem w stanie zaakceptować :) Wydaje mi się, że jak się idzie do doradcy leasingowego to on będzie mieć drożej.

Jeffero

Zadomawiam się
Ja robilem dzisiaj kalkulacje w kalkulatorze online jednego z bankow to wyszlo na 3 lata przy wplacie wlasnej 45% i wykupie 1% calkowity koszt leasingu netto 214k dla kwoty netto 200k, czyli calkowity koszt leasingu 107% o ile dobrze licze. Taki koszt jestem w stanie zaakceptować :) Wydaje mi się, że jak się idzie do doradcy leasingowego to on będzie mieć drożej.
Zdradzisz jaki to kalkulator? Jakbym 107% faktycznie dostał to biorę od razu :D