Dobry przedłużacz do ładowania z cegły

sigg

Posiadacz elektryka
Cześć,

wożę ze sobą cegłę z Tesli do awaryjnej/okazyjnego ładowania ze zwykłego gniazdka 230V i pomyślałem, że warto by było dołożyć do niej jakiś przedłużacz, który by potencjalnie pozwolił naładować auto z jakiegoś miejsca w środku budynku (np. przez okno).

Polecacie jakieś firmy/modele? Niestety w Internecie dużo chińszczyzny.

daniel

Señor Meme Officer
Cześć,

wożę ze sobą cegłę z Tesli do awaryjnej/okazyjnego ładowania ze zwykłego gniazdka 230V i pomyślałem, że warto by było dołożyć do niej jakiś przedłużacz, który by potencjalnie pozwolił naładować auto z jakiegoś miejsca w środku budynku (np. przez okno).

No cóż. Lepiej nie ładować się w nieznajomym miejscu z przedłużacza. Sam przedłużacz też jest odradzany, bo nie ma czujnika temperatury.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Jak nie ogarniasz DIY z kablami to takie coś:

Jak ogarniasz to pewnie 2x mniej Cię wyjdzie materiał + własna robocizna.

Od razu uprzedzam, 1,5 mm2 spokojnie wystarczy. Tesla bierze dla 1f wtyk Schuko max 13A, max. obciążenie dla takiego kabla luzem to 20A.

Last edited:
polecam Polska firma gren cel
Cześć,

Last edited by a moderator:

pbr

Posiadacz elektryka
Cześć,

Kup budowlany do długotrwałych obciążeń na których np. betoniarka może cały dzień chodzić. Jak do tesli to pewnie taki 16A.
Natomiast pytanie jak często robisz to okazyjne ładowanie? Mi przez ponad dwa lata zdążyło się może z 5 razy i zawsze te 5m kabla w cegle wystarczyło :)

Empty

Fachowiec
Ja polecam firmę Hilark.
Dobre produkty.
Używam do myjki 3×2,5mm2 i jakość wykonania bez zarzutu.