Dołożenie haka do modelu 3

Jac3k

Posiadacz elektryka
Brak informacji o maksymalnym uciągu. Czyżby ten hak był tylko do wożenia bagażnika rowerowego?
To jest można powiedzieć uchwyt rowerowy. Do takiego uchwytu nie potrzebujesz homologacji i mieć tego w dowodzie rejestracyjnym.

pmlody

Pionier e-mobilności
To jest można powiedzieć uchwyt rowerowy. Do takiego uchwytu nie potrzebujesz homologacji i mieć tego w dowodzie rejestracyjnym.
Hmmm to wygląda ciekawie dla mnie w takim razie, w końcu mógłbym z psiuchami do lasu teslą jechać :D

Jac3k

Posiadacz elektryka
Homologacji nie przeskoczysz.

Choć 116 kg nacisku na kulę zamiast standardowych 75 kg może się przydać. Może?
Mam firmę z Gliwic która zakłada Brinka w Teslach. Podobno już kilka sztuk robili. Komplet z montażem 3200.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja dziś rozmawiałem z serwisem i otrzymałem informację że mogę założyć sobię hak na własną rękę. Gwarancji nie stracę. Ewentualnie na rzeczy które zostaną uszkodzone bezpośrednio przez montaż haka.
Właśnie wysłałem im maila z zapytaniem czy montaż haka na rowery na własną rękę będzie skutkował utratą gwarancji. Czy masz coś na piśmie np. maila czy tylko ustnie Ci tak powiedzieli.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Właśnie wysłałem im maila z zapytaniem czy montaż haka na rowery na własną rękę będzie skutkował utratą gwarancji. Czy masz coś na piśmie np. maila czy tylko ustnie Ci tak powiedzieli.

Włąśnie zerknąłem do instrukcji i jest tam napisane tak:

Ostrzeżenie
Montowanie niezatwierdzonych części lub akcesoriów oraz dokonywanie nieautoryzowanych przeróbek pojazdu Model 3 może mieć wpływ na jego parametry eksploatacyjne i bezpieczeństwo podróżujących nim osób. Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych w wyniku zamontowania niezatwierdzonych części lub akcesoriów oraz dokonania nieautoryzowanych przeróbek.

Czyli to by potwierdzało to co mówił serwis. Gwarancja może zostać utracona na uszkodzenia powstałe w wyniku montażu haka.

Darek1

Posiadacz elektryka
Jakiś miesiąc temu rozmawiałem z Działem Sprzedaży o samodzielnym montażu haka, to powiedzieli, że montaż na własną rękę powoduje utratę gwarancji - tej 4 letniej, 8-letnia nadal obowiązuje. Także mogą być problemy