Dołożenie haka do modelu 3

ciastek

Pionier e-mobilności
Czyli to by potwierdzało to co mówił serwis
Nie. "Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych w wyniku zamontowania niezatwierdzonych części (...)" zdecydowanie nie jest utratą gwarancji.
Padnie elektryka przez wadliwe gniazdo przyczepy - gwarancja nie pomoże. Padnie audio - gwarancja działa, mimo montażu niezatwierdzonego haka.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Oficjalna odpowiedź serwisu Tesli w temacie dołożenia haka:

Niestety taki montaż będzie skutkował utratą gwarancji na elementy współpracujące z hakiem w tym na wiązkę elektryczną.

wacu

Zadomawiam się
Oficjalna odpowiedź serwisu Tesli w temacie dołożenia haka:

Niestety taki montaż będzie skutkował utratą gwarancji na elementy współpracujące z hakiem w tym na wiązkę elektryczną.
Hm, ciekaw jestem jak to jest, czy jak kupię bagażnik rowerowy to on ma dublowane światła czy nie? Wydawało mi się że ma...

wacu

Zadomawiam się
Tak, oczywiście że ma. Do tego masz kostkę 13 pin.
OK, dzięki, zatem w przypadku awarii elektryki (nie wiem czy to się często zdarza) traci się gwarancję. W Arval płaci się 500pln netto za pozwolenie na dołożenie haka, zakładam, że biorą utratę gwarancji na klatę... :)

Jac3k

Posiadacz elektryka
OK, dzięki, zatem w przypadku awarii elektryki (nie wiem czy to się często zdarza) traci się gwarancję. W Arval płaci się 500pln netto za pozwolenie na dołożenie haka, zakładam, że biorą utratę gwarancji na klatę... :)
Podobno ryzyko jest prawie zerowe.
Ja już mam hak założony w cenie za połowę tego co w Tesli 😄