Młody

Follow the White Rabbit
Do wrzucania w koszty faktur nie muszą być one wystawione na spółkę, mogą być wystawione na wspólnika, ale musi być nr rejestracyjny pojazdu i US normalnie to akceptuje.

Młody

Follow the White Rabbit
Ale mi chodzi o NFOŚIGW, czy ono akceptuje, że zmienił się oficjalnie właściciel, czy zakładamy, że skoro w dowodzie rejestracyjnym się nie zmienił wpis, to NFO nie będzie tego głębiej weryfikować😃

Kup razem ze wspólnikiem.

Może to troszkę inna sytuacja, ale kilka lat temu braliśmy auta dla siebie "do spółki cywilnej" ja wybrałem sobie jedną markę, wspólnik inna, na oba spółka wzięła leasingi, każdy opłacał swoją fakturę, a na koniec leasingu każdy wykupił na siebie jako osoba prywatna. Jak masz dobrze poukładaną współpracę to nie ma większych problemów.

Ciężko doradzać, bo nie znam dokładnej sytuacji u ciebie. Pogadaj najlepiej z księgową, przelicz co chcesz osiągnąć itd bo nie zawsze musi coś się opłacać.

PabloPN

Posiadacz elektryka
Może głupie pytanie ale cofnęli mi wniosek do uzupełnienia (między innymi muszę podać datę ślubu 🤣🤦)... jak go edytować? Przez ikonę na załączonym zdjęciu? Nie chcę czegoś spaprać żeby nie było że wycofam sobie wniosek czy coś takiego...

1000064498.jpg

Edit: już wiem... korektę tworzy się właśnie przez ten przycisk...

planzero

Fachowiec
dostał już ktoś te pieniądze? Odbieram auto w pierwszych tygodniach czerwca, zaczynam być żywotnie zainteresowany :)