Domowym EVSE można też czasem uratować przejezdnego w tarapatach 😉

ClassicGOD

Leaf on the wind
To działa z każdym.evse? Z wallboxem Tesli też zadziała?
Z większością powinno działać bo "udaje" samochód. Jak pisałem wcześniej wyjątkiem są EVSE które oczekują sygnałów "samochód podłączony" i "rozpocznij ładowanie" w sekwencji a nie na raz - wtedy potrzebujesz wersje adaptera z przyciskami do kontroli tych sygnałów (też zdaje się dostępny na tym samym ogłoszeniu na Ali). U mnie z OpenEVSE nie ma problemu z wersją podstawową.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Są specjalne testery, ale "ciutkę droższe", tutaj jedne z prostszych: https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0D5HX38J8
Bardzo fajny adapter! Właśnie coś takiego byłoby idealne do dołączenia testera instalacji.
Tylko trochę szkoda mi w niego inwestować, jak do zbadania mam 3-4 swoje "cegły" po czym trafi na półkę jak inne szpeje. A taki prosty adapter Type2-Shucko może się jeszcze do czegoś przydać przy domu lub na mieście :LOL:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Bardzo fajny adapter! Właśnie coś takiego byłoby idealne do dołączenia testera instalacji.
Tylko trochę szkoda mi w niego inwestować, jak do zbadania mam 3-4 swoje "cegły" po czym trafi na półkę jak inne szpeje. A taki prosty adapter Type2-Shucko może się jeszcze do czegoś przydać przy domu lub na mieście :LOL:
W amazonie masz 30 dni na zwrot... just sayin' :cool: