Dopłaty dla jdg/firm

usrobo

Posiadacz elektryka
Ten wniosek to jakaś masakra.
Oprócz wielkich firm, niewielu będzie w stanie to wypełnić.

Jakieś prognozy finansowe na następne lata - bez analityków finansowych nie podchodź.
Albo żądanie raportu z cepik i pełnych danych auta, dla auta które jeszcze nie jest zarejestrowane, albo w ogóle nie kupione - kto to wymyślił?
bo to jest do aut kupionych, jak kupisz i zarejestrujesz to starasz się o doplatę

Piernik

Posiadacz elektryka

Jakieś prognozy finansowe na następne lata - bez analityków finansowych nie podchodź.
Albo żądanie raportu z cepik i pełnych danych auta, dla auta które jeszcze nie jest zarejestrowane, albo w ogóle nie kupione - kto to wymyślił?
To poważna dotacja na 27 tys złotych.
Kwoty która na koniec ostanie zabezpieczona wekslem na 31 tys. oraz słynną cesją polisy AC.
Minimum do badanie sprawozdań za trzy ostatnie lata czy podmiot będzie w stanie utrzymać trwałość projektu. To jest w regulaminie. I nie ma to tamto, tą kondycje będą badać.
A utrzymanie tej ciągłości polega na tym żebyś samochód rzeczony posiadał przez cale dwa lata.
A ten CEPIK to chyba jest ważny żeby urzędnik sprawdził czy samochód elektryczny jest samochodem na pewno elektrycznym. Innego powodu nie widzę.

Piernik

Posiadacz elektryka

Ale na koniec się nie zniechęcaj. Nawet jak przysiedzisz 5 h to i tak warto.
Co do prognoz to dość proste. Pewnie jesteś JDG, masz przychód powiedzmy 100, to wpisz 115, 125 itd w końcu to prognoza.

bo to jest do aut kupionych, jak kupisz i zarejestrujesz to starasz się o doplatę
Jak tak jest to słabo. Na liście wymaganych projektem dokumentów są same oświadczenia.
Może to błąd we wniosku, lub pozycja której nie trzeba wypełniać.

W ścieżce leasing na dzień złożenia wniosku i do jego rozpatrzenia nie jest wymagany zakup pojazdu.

Cav

Pionier e-mobilności
Ale na koniec się nie zniechęcaj. Nawet jak przysiedzisz 5 h to i tak warto.
Co do prognoz to dość proste. Pewnie jesteś JDG, masz przychód powiedzmy 100, to wpisz 115, 125 itd w końcu to prognoza.
Nie jdg, sp. z o.o. niestety.
I z kapelusza przyszłego bilansu nie zrobię....
Jak tak jest to słabo. Na liście wymaganych projektem dokumentów są same oświadczenia.
Może to błąd we wniosku, lub pozycja której nie trzeba wypełniać.
Trzeba dołączyć plik, inaczej nie puści dalej.
To samo dotyczy np. oświadczenia o pełnomocnictwie, które nie jest wymagane....

Piernik

Posiadacz elektryka
Nie jdg, sp. z o.o. niestety.
I z kapelusza przyszłego bilansu nie zrobię....
No jak pełna księgowość to faktycznie więcej roboty.
Ale pewnie znajdzie się ktoś co zrobi prognozę za niewielką kasę przyjmując proste założenie rozwoju spółki 10% rocznie.

Trzeba dołączyć plik, inaczej nie puści dalej.
To samo dotyczy np. oświadczenia o pełnomocnictwie, które nie jest wymagane....
To pisz może do nich że mają wniosek niezgodny z regulaminem który sami opublikowali....
Muszą się do tego jakoś ustosunkować przecież.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie no, spoko, wysłałem wczoraj wniosek - załączyłem im puste pliki txt.
Najwyżej cofną wniosek, a cepik doślę później, jak odbiorę pełny dowód rejestracyjny.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Sekcja IV. Warunki Finansowania.

Czy może ktoś doradzić o co chodzi z Cesja wierzytelności z polisy ubezpieczeniowej OC i AC.

W jakiej formie mam to dostarczyć. Czy chodzi tu o zmianę umowy OC/AC ze wskazaniem na NFOŚiGW?

Piernik

Posiadacz elektryka
Sekcja IV. Warunki Finansowania.

Czy może ktoś doradzić o co chodzi z Cesja wierzytelności z polisy ubezpieczeniowej OC i AC.

W jakiej formie mam to dostarczyć. Czy chodzi tu o zmianę umowy OC/AC ze wskazaniem na NFOŚiGW?
Na razie nie ustanawiaj żadnej cesji, do wniosku nie jest potrzebna i wręcz nie wskazana.
Dopiero przed po podpisaniu umowy dotacji do wypłaty dotacji trzeba uzupełnić.
Cesji bez problemu dokona agent u którego wykupowałeś polisę.

domingo

Fachowiec
Czy tylko mnie się wydają conajmniej dziwne "Składki zebrane" i "Składki przesłane" w Danych finansowych wnioskodawcy? Jestem JDG, a to wygląda jakbym był jakąś spółdzielnią :unsure:2D76043C-D492-49A5-BAA8-FDD96B025F29.jpeg

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
@domingo sam się nad tym zastanawiam, samej komórki Przychody nie da się wypełnić.
Do tego Saldo Początkowe, czy każdego roku nie powinno być 0? Widzę że wymagają spisu od 2018, nie wiem za zbyt co mam tam wpisać :p