Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Jakub

Nowy na Forum
Vw leasing ma się do mnie zgłosić mam podpisać jakiś papier i wtedy oni załatwiają resztę ale to już po odbiorze. Do tego kwota 27 zostanie odjęta od kapitału leasingu. Podobno zmienia się jego parametry na takie jak bym wpłacił o 27 więcej wpłaty własnej. Ale to około 5 miesięcy potrwa.

Jakub

Nowy na Forum
Ps Dziś podpisałem papiery i zrobiłem wpłatę. Samochód jest w Poznaniu w przyszłym tygodniu odbieram :) i zaczynam wielkie testowanie :)

Master

Zadomawiam się
Vw leasing ma się do mnie zgłosić mam podpisać jakiś papier i wtedy oni załatwiają resztę ale to już po odbiorze. Do tego kwota 27 zostanie odjęta od kapitału leasingu. Podobno zmienia się jego parametry na takie jak bym wpłacił o 27 więcej wpłaty własnej. Ale to około 5 miesięcy potrwa.
Nie wiem Jakub jakość dziwnie to robią w tym VW
U mnie wyglada tak
Leasing z przebiegiem 15k/rocznie - kwota 225 bo brutto a nie odliczam VAT
Złożony wniosek online mLeasing i cisza ….
Auto gotowe do odbioru i czeka …
MLeasing twierdzi że mogę wplacic 27k i zaczekać ma zwrot ( ale oni papiery załatwiają ) albo zaczekać aż im zwrócą - około miesiąca
Na razie czekam na kolejny ich krok ale 5 mcy to absurd jakiś , ja zamierzam czekać aż im przeleją

Jakub

Nowy na Forum
No jest jak jest nasz kraj jest daleko od standardów. Poprostu nie są pewni czy dostaną kasę i nie chcą tego brać na siebie.

Master

Zadomawiam się
No jest jak jest nasz kraj jest daleko od standardów. Poprostu nie są pewni czy dostaną kasę i nie chcą tego brać na siebie.
Dam znać , składam dodatkowo w santander i wycofam jedno z wniosków , wg mnie powinni to brać na klatę i samemu czekać a nie kazać czekać klientowi

Jakub

Nowy na Forum
Powinno ale jest jak jest. Co poradzić.
We wtorek jeszcze postaram się pogadać z kimś z Vw bank.

pancz

Nowy na Forum
Czy umowa "moj elektryk " pozwala lub w ktorymkolwiek miejscu zabrania wykonania manewru pod tytulem "zakup na odliczenie 100% VAT zeby zmiescic sie w limicie kwoty zakupu pojazdu do doplat a pozniej po otrzymaniu juz kwoty dotacji ( ale przed uplywem 2 lat ) zmiana na tryb mieszany odliczenia VAT czyli 50% bez koniecznosci prowadzenia kilometrowki " ?