Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Piernik

Posiadacz elektryka
A i jest dowód że ten program żyje.
Są już pierwsi szczęśliwcy który dotacje w ramach osób fizycznych dostali ;) piszą na sąsiednim wątku.
Trwało to jakoś 4-5 miesięcy, ileś tam wymian dokumentów ale dowiezione.

DanieloEVzero

Zadomawiam się
Czy ktoś z was przedsiębiorców przeszedł już całą ścieżkę i otrzymał 27tys zwrotu? Jak dla mnie cała ta spowiedź finansowa 3 lata wstecz 2 w przód to parodia. Po co komu te dane jakbym brał kredyt na 2mln to rozumiem. Kupiłem auto za gotówkę, więc po co te dane?
Odechciewa się próbować - to chyba tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Stos papierów!

DanieloEVzero

Zadomawiam się
Osoby fizyczne mają dużo mniej we wniosku do pisania i tyle czekają, co dopiero jak ktoś ma firmę. Tu komuna zalatuje. PIS wyciąga dane z firm pod przykrywką dotacji. Niech mnie ktoś oświeci zakładając że firma miała słabe wyniki i stara się o dotację to co dostanie dotacje, czy odwrotnie jak ma za dobre wyniki to nie dostanie dotacji? O tym nie pisali w warunkach więc po ..uj im te dane?

Piernik

Posiadacz elektryka
Osoby fizyczne mają dużo mniej we wniosku do pisania i tyle czekają, co dopiero jak ktoś ma firmę. Tu komuna zalatuje. PIS wyciąga dane z firm pod przykrywką dotacji. Niech mnie ktoś oświeci zakładając że firma miała słabe wyniki i stara się o dotację to co dostanie dotacje, czy odwrotnie jak ma za dobre wyniki to nie dostanie dotacji? O tym nie pisali w warunkach więc po ..uj im te dane?
No i tu są bardzo celne trzy pytania ! Szczególnie to ostatnie.
Dziś na forum FB ziomek z Kanady opisał jak to tam u nich wyglada. Pierwsze 5k USD dotacji ogarnia sama Tesla i o tyle obniża cenę na Fakturze. Potem kolejne 8k USD kilka kliknać na banalniej stronie, i jeszcze 600 USD na ładowarkę.

lookash_c

Pionier e-mobilności
U nas urzednik musi byc potrzebny, przypominam o zaswiadczeniach o zwolnieniu z akcyzy z ktorymi tesla ma tyle problemow…
Nie wiń urzędników za to, że im ustawodawca takie prawo stanowi (owszem, urzędnicy czasem nadgorliwie realizują mając stracha o własne 4 litery).

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiń urzędników za to, że im ustawodawca takie prawo stanowi (owszem, urzędnicy czasem nadgorliwie realizują mając stracha o własne 4 litery).
Przeciez to jedna szajka… ustawodawca tak ustala zeby urzednik wiedzial ze ma co robic. Urzednikow jest ze 3 miliony… to sporo wyborcow.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Przeciez to jedna szajka… ustawodawca tak ustala zeby urzednik wiedzial ze ma co robic. Urzednikow jest ze 3 miliony… to sporo wyborcow.
Nie zgodzę się. Syf produkowany na Wiejskiej to zmora dla tych, którzy muszą to wdrażać.
Rząd raczej lubi "dla swoich" tworzyć rzeczy typu "kupmy sto Fordów Rangerów do patrolowania autostrad".

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie zgodzę się. Syf produkowany na Wiejskiej to zmora dla tych, którzy muszą to wdrażać.
Rząd raczej lubi "dla swoich" tworzyć rzeczy typu "kupmy sto Fordów Rangerów do patrolowania autostrad".
Focusy kupili…