Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Leszek

Zadomawiam się
-W jaki sposob wypelnić Zestawienie przychodów i rozchodów?
- Co oznaczają składki zebrane i przekazane?
-Gdzie wpisac przychody ze sprzedaży towarów i usług?
[jednoosobowa działalność]
Czy udało Ci się już może coś dowiedzieć?. Też usiłuję to rozkminić i ani ja ani moja księgowość nie wiedzą o co kaman. Mocno to niejednoznaczne...

Leszek

Zadomawiam się
Ten sam wątek strona wcześniej @pigs rozkminił ;)
Czytaj ze zrozumieniem :) Napisał, że mu się wydaje że jest OK ;) A ja pytałem czy ktoś ma jakieś sprawdzone info. Ale spoko, dodzwoniłem się na infolinię i mam już wyjaśnione (przynajmniej w przypadku mojej firmy, ale u każdego może być inaczej). Generalnie pani na infolinii bardzo spoko - cierpliwa i wyjaśniająca to co im samym się nie udało na formularzu :)

Piernik

Posiadacz elektryka
Czytaj ze zrozumieniem :) Napisał, że mu się wydaje że jest OK ;) A ja pytałem czy ktoś ma jakieś sprawdzone info. Ale spoko, dodzwoniłem się na infolinię i mam już wyjaśnione (przynajmniej w przypadku mojej firmy, ale u każdego może być inaczej). Generalnie pani na infolinii bardzo spoko - cierpliwa i wyjaśniająca to co im samym się nie udało na formularzu :)
A to przepraszam, źle zrozumiałam ;)
Ale jak możesz coś wnieść jeszcze po konsultacjach to podziel się proszę.

Leszek

Zadomawiam się
A to przepraszam, źle zrozumiałam ;)
Ale jak możesz coś wnieść jeszcze po konsultacjach to podziel się proszę.
Jedynie to że Pani na infolinni była bardzo pomocna, chociaż sama do końca nie zrozumiała o co chodzi w ich własnym formularzu przy JDG albo SC w pozycjach "składki..." Powiedziała żeby w moim przypadku (s.c.) wpisać w tych polach zero i wypełnić tylko "Inne przychody" jako całość przychodów" i "Koszty funkcjonowania" jako całość kosztów. Ale tak jak wspominałem pewnie w każdym przypadku będzie inaczej...

Piernik

Posiadacz elektryka
Tak czy inaczej aż się prosi zapytać co wtedy jak zakładam JDG "wczoraj" a "dziś" kupuje samochód za gotówkę.
Czy to stoi na przeszkodzie do otrzymania dotacji ?
Jak tak to paranoja.
Jak nie to po cholerę wyniki za 3 lata wstecz dla pozostałych.