Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Leszek

Zadomawiam się
Wniosek złożyłem 5 stycznia. Wniosek dostał swój numer i ... dzisiaj mija tajemnicze "17 dni roboczych" - oczywiście bez jakiegokolwiek odzewu z NFOŚ, więc jutro będzie dzwonione na infolinię :)

TomTom

Zadomawiam się
Wniosek złożyłem 5 stycznia. Wniosek dostał swój numer i ... dzisiaj mija tajemnicze "17 dni roboczych" - oczywiście bez jakiegokolwiek odzewu z NFOŚ, więc jutro będzie dzwonione na infolinię :)

Ścieżka samodzielna czy ścieżka leasing?

Leszek

Zadomawiam się
Ścieżka samodzielna czy ścieżka leasing?
UWAGA! Forum działa cuda :) W minutę po moim poście dostałem maila z NFOŚ :)
"Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie programem Mój elektryk. Państwa wniosek został zarejestrowany w naszym systemie pod numerem xx/2022 (numer techniczny: xxxxxx) z dnia 2022-01-05 i przekazany do weryfikacji.
O dalszym postępowaniu będziemy informowali Państwa w kolejnych wiadomościach e-mail."

Ścieżka samodzielna :)

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja dokładnie składałem w tym samym dniu. Właśnie dzisiaj dostałem maila o następującej treści. Czyli coś się rusza powoli. Pewnie będą jakieś braki i będą prosili o uzupełnienie. Wniosek składany indywidualnie.

Dziękujemy za zainteresowanie programem Mój elektryk. Państwa wniosek został zarejestrowany w naszym systemie pod numerem XX/2022 (numer techniczny: XXXXXX) z dnia 2022-01-05 i przekazany do weryfikacji.

O dalszym postępowaniu będziemy informowali Państwa w kolejnych wiadomościach e-mail.

Każdy wniosek o dofinansowanie składany w programie priorytetowym Mój elektryk jest rozpatrywany indywidualnie. W ramach prowadzonego postępowania wyjaśniane są wszystkie wątpliwości oraz uchybienia zawarte we wniosku. Zespół weryfikujący wnioski dokłada wszelkich starań, aby jak najszybciej zakończyć procedowanie danego wniosku.

Cav

Pionier e-mobilności
Wniosek firmowy, ale złożony własnoręcznie, dla zakupu z własnych środków - właśnie dostałem potwierdzenie zarejestrowania w systemie.
Po ponad dwóch miesiącach od złożenia, ale wygląda że i ta ścieżka ruszyła....

Last edited:

Olandia

Nowy na Forum
W instrukcji wypełniania jest jak byk, ze podpisać można podpisem kwalifikowanym lub profilem zaufanym ePUAP (strona 43 instrukcji p.6.7).
To jak to w końcu jest???

Taką dostałem odpowiedź z NFOŚiGW

"Dzień dobry,
Wnioski składane w ramach naboru wniosków od przedsiębiorców i podmiotów innych niż osoby fizyczne podpisywane są wyłączenie podpisem kwalifikowanym"