Dostawy II kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
Najczęściej zamawiałem samochody ze stocku aby uniknąć czekania i tylko dwa razy były to auta do produkcji. W porównaniu do Tesli, to dopiero był festiwal fałszywych obietnic i niedotrzymanych terminów. @inter pisze o kolejnym statku który za chwilę będzie w Koper. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie ma tam konfiguracji, która Was interesuje. Chyba że bardzo chcą Was naciągnąć na ten egzemplarz z 2024 🤔
Ja akurat zamawiałem to co było na statku, a że to była moja konfiguracja, zamówiłem. Czas oczekiwania od zamówienia 29 dni, bo statek jeszcze płynął.

NowyTM3

Nowy na Forum
Niestety również miałem/mam równie nieprzychylne opinie o całym procesie zakupu.
Zamówiłem konfiguracje i w sumie na początku miała być w maju, a potem nikt nie potrafił nawet określić kiedy dokładnie będzie... Zaproponowali mi zmianę konfiguracji no i wybrałem ostatecznie z hakiem. Po edycji zamówienia w ciągu kilku minut przypisali mi numer VIN. Odbiór samochodu w połowie czerwca, rocznik 2025.

Dla mnie kluczowe było skorzystanie z promocyjnego leasingu a otrzymałem informację w salonie, że nie ma pewności, czy samochody z lipca również będą objęte promocją.
Tak jeszcze odnośnie promocyjnego leasingu, to warunki są rewelacyjne, bo można powiedzieć, że w przypadku leasingu na 5 lat, na wstępie otrzymujemy rabat w wysokości 45-50 tyś zł.
Umowę na leasing z niską ratą wykupu mam podpisaną, teraz tylko czekam na VIN więc jak będzie nawet w lipcu samochód to raczej nie ma wpływu na promocyjny leasing, który mam już ogarnięty.

NowyTM3

Nowy na Forum
Najczęściej zamawiałem samochody ze stocku aby uniknąć czekania i tylko dwa razy były to auta do produkcji. W porównaniu do Tesli, to dopiero był festiwal fałszywych obietnic i niedotrzymanych terminów. @inter pisze o kolejnym statku który za chwilę będzie w Koper. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie ma tam konfiguracji, która Was interesuje. Chyba że bardzo chcą Was naciągnąć na ten egzemplarz z 2024 🤔
Biała LR AWD, podstawowa konfiguracja.
Ten egzemplarz 2024 to mogliby sobie na demo wziąć bo szybciej im demo z tego roku zejdzie niż nowy z zeszłego.
A na stocku mają z hakiem, którego żeby użyć to musiałbym szukać bagażnika jakiegoś ultralekkiego bo mam 3 rowery do transportu, to ewentualnie zastanawiam się nad kołami 19 i wymienił na 18 bo bym raczej nie stracił.
Ale właśnie postawa, że nie określimy żadnych ram czasowych żeby nikogo nie zawieść jest deprymująca, a wątpię w to, że tak mało wiedzą na temat dostaw

NowyTM3

Nowy na Forum
GOLD ESTRELLA ma być w Koper 12 czerwca.
No dobrze, ale to jeśli taka konfiguracja jest na tym statku to oni o tym wiedzą i już VIN by mogli mi nadać? Czy dopiero jak zjedzie ze statku? Przypisanie VINu robi automat?

Last edited:

churro

Zadomawiam się
No dobrze, ale to jeśli taka konfiguracja jest na tym statku to oni o tym wiedzą i już VIN by mogli mi nadać? Czy dopiero jak zjedzie ze statku? Przypisanie VINu robi automat?
Mi nadali od razu już jak był na statku miesiąc temu ale ciągle nie mam dostępnego odbioru. Na moje to wygląda, że jeśli nie masz jeszcze VIN to nie ma auta dla Ciebie na statku no chyba, że ktoś anuluje swoje zamówienie.

Pedr

Posiadacz elektryka
Biała LR AWD, podstawowa konfiguracja.
To przecież najpopularniejsza chyba konfiguracja. Powinno być ich na pęczki 😳 U mnie na początku też była wersja, że jak złożę zamówienie, to dostanę 2024. Wypełniłem wniosek leasingowy - dostałem zgodę, ale zamówienia nie składałem. Dzwonili do mnie z Tesli kilka razy, aż się w końcu okazało, że można zamówić 2025, który płynie.

NowyTM3

Nowy na Forum
Mi nadali od razu już jak był na statku miesiąc temu ale ciągle nie mam dostępnego odbioru. Na moje to wygląda, że jeśli nie masz jeszcze VIN to nie ma auta dla Ciebie na statku no chyba, że ktoś anuluje swoje zamówienie.
No według instrukcji którą wysyłają na maila „procedura realizacji płatności i dostawy” to jeśli nie nadali mi VINu to znaczy, że pojazd nie wyjechał jeszcze z fabryki. Tylko też miałem info, że „odbiór nowego teoretycznie z szansa jeszcze na czerwiec”. Więc jak nie ma go na statku, a jeszcze nie wyjechał z fabryki to o czerwcu nawet nie ma co myśleć.
Brak spójności w informowaniu klienta o zamówieniu jest zdumiewający.
Dlatego też na własną rękę próbuje ustalić uzyskując od Was info jak to wygląda

churro

Zadomawiam się
odbiór nowego teoretycznie z szansa jeszcze na czerwiec
też miałem "odbiór w maju" przy zamówieniu z połowy maja i głupi ja myślałem, że można zaufać tesli to sprzedałem stare auto i zostałem bez samochodu. 1 czerwca ten tekst w aplikacji po prostu znikł xD

NowyTM3

Nowy na Forum
To przecież najpopularniejsza chyba konfiguracja. Powinno być ich na pęczki 😳 U mnie na początku też była wersja, że jak złożę zamówienie, to dostanę 2024. Wypełniłem wniosek leasingowy - dostałem zgodę, ale zamówienia nie składałem. Dzwonili do mnie z Tesli kilka razy, aż się w końcu okazało, że można zamówić 2025, który płynie.
Tak też mi się wydaje, że podstawowy konfig dla dual motor to najpopularniejszy, ale biały na zewnątrz, a czarny w środku jest dla mnie kluczowy.
Podobnie zrobiłem, najpierw wniosek, a potem zamówienie. A zamówienie jak robiłem to wiedziałem, że ten 2024 zniknął, ale po dwóch dniach się zwolnił i przypisali go do mnie.

NowyTM3

Nowy na Forum
też miałem "odbiór w maju" przy zamówieniu z połowy maja i głupi ja myślałem, że można zaufać tesli to sprzedałem stare auto i zostałem bez samochodu. 1 czerwca ten tekst w aplikacji po prostu znikł xD
Ale to nie chodziło mi to co napisane jest podczas zamówienia na stronie tylko poprostu to było info od pracownika.