Dostawy III kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności

mosk

Nowy na Forum
Cześć. Mam dość dziwną sytuację. Złożyłem zamówienie na Tesla Model 3 AWD i następnego dnia już miałem vin przypisany.
Chciałem wszystkie taski od razu zrobić żeby załatwić leasing i na 3 etapie dostałem błąd 502. Wybierałem leasing Drivalia.
Zadzwoniłem rano do Tesli ale oni nic nie wiedzą przerzucają na firmę leasingową a ta z powrotem.
Potem jeszcze raz zadzwoniłem tam mi Pan powiedział że mam auto z 2024 roku czy pasuje mi to. Powiedziałem że nie, on mi zrobił jakieś wstrzymanie zamówienia i powiedział że dostawa będzie we wrześniu i że mam czas żeby załatwić leasing i że coś mi wyklika i nie będzie błędu. Nic mi nie wyklikał oczywiście. Kontakt z nimi tragiczny dzwoniłem kilka razy i na tego Pana już nie trafiłem w ogóle odebrali w Katowicach ale mam dostawę do Wawy.
Pani powiedziała że on do mnie zadzwoni i nadal nie zadzwonił😆
Pytanie czy mam im wydzwaniać od poniedziałku i coś wyjaśniać bo leasing nie wiem jak załatwić nie mam już tych zadań bo jest wstrzymane zamówienie.
Myślałem że będzie lepsze doświadczenie a się okazało to co się okazało.

Attachments

• IMG_7015.png
    IMG_7015.png
    295,7 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • IMG_7020.png
    IMG_7020.png
    688 KB · Liczba wyświetleń: 6

Thomas

Thomas
Ja brałem leasing w Santanderze i wszystko poszło bez problemu . Złożenie zamówienia , kontakt z leasingiem o finansowanie składałem w weekend zatwierdzenie poniedziałek, kontakt od leasingu jakie kolejne kroki , opłata wstępna . Czekam na rejestrację.

Bronek

Pionier e-mobilności
Drival to firma działająca niedawno bo od 23r i tu bym szukał powodu obstrukcji .Tesla czy inna marka oczekuje jako sprzedawca kasy lub potwierdzenia że taka będzie .
A błąd 502 to chyba brak komunikacji z serwerem Banku, wiec to tu moze być problem. Czyli to Bank nie odpowiedzial podczas tego procesu