Dostawy III kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności

mosk

Nowy na Forum
Cześć. Mam dość dziwną sytuację. Złożyłem zamówienie na Tesla Model 3 AWD i następnego dnia już miałem vin przypisany.
Chciałem wszystkie taski od razu zrobić żeby załatwić leasing i na 3 etapie dostałem błąd 502. Wybierałem leasing Drivalia.
Zadzwoniłem rano do Tesli ale oni nic nie wiedzą przerzucają na firmę leasingową a ta z powrotem.
Potem jeszcze raz zadzwoniłem tam mi Pan powiedział że mam auto z 2024 roku czy pasuje mi to. Powiedziałem że nie, on mi zrobił jakieś wstrzymanie zamówienia i powiedział że dostawa będzie we wrześniu i że mam czas żeby załatwić leasing i że coś mi wyklika i nie będzie błędu. Nic mi nie wyklikał oczywiście. Kontakt z nimi tragiczny dzwoniłem kilka razy i na tego Pana już nie trafiłem w ogóle odebrali w Katowicach ale mam dostawę do Wawy.
Pani powiedziała że on do mnie zadzwoni i nadal nie zadzwonił😆
Pytanie czy mam im wydzwaniać od poniedziałku i coś wyjaśniać bo leasing nie wiem jak załatwić nie mam już tych zadań bo jest wstrzymane zamówienie.
Myślałem że będzie lepsze doświadczenie a się okazało to co się okazało.

Attachments

• IMG_7015.png
    IMG_7015.png
    295,7 KB · Liczba wyświetleń: 8
  • IMG_7020.png
    IMG_7020.png
    688 KB · Liczba wyświetleń: 8

Thomas

Thomas
Ja brałem leasing w Santanderze i wszystko poszło bez problemu . Złożenie zamówienia , kontakt z leasingiem o finansowanie składałem w weekend zatwierdzenie poniedziałek, kontakt od leasingu jakie kolejne kroki , opłata wstępna . Czekam na rejestrację.

Bronek

Pionier e-mobilności
Drival to firma działająca niedawno bo od 23r i tu bym szukał powodu obstrukcji .Tesla czy inna marka oczekuje jako sprzedawca kasy lub potwierdzenia że taka będzie .
A błąd 502 to chyba brak komunikacji z serwerem Banku, wiec to tu moze być problem. Czyli to Bank nie odpowiedzial podczas tego procesu

mikele

Zadomawiam się
Skorzystałem z oferty Santander Consumer Multirent, choć początkowo planowałem leasing przez Drivalia Lease. W SCM proces składania wniosku leasingowego był prostszy, nie było żadnych problemów z dokumentami, a całość przebiegła w miarę sprawnie - choć obsługa klienta mogłaby być, delikatnie mówiąc, lepsza. Pod względem kosztów nie ma istotnej różnicy. Zwykle jak jest już VIN ze strony Tesli jest także wsparcie. Zależy im na szybkiej sprzedaży samochodu który mają już na placu.