Dostawy Y Juniper - 2025

PAIT

Fachowiec
Panowie, myślicie, że to kwestia update’u softu czy bardziej problemy sprzętowe. Mam nadzieje, że to pierwsze.

Na pewno kwestia softu. Na pocieszenie powiem, że po kolejnych 60km na krajówkach dzisiejszego wieczoru - ani razu nikt mi nie mrugnął. Sam naliczyłem 3 sytuacje, gdy światła wycięły pojazd jadący z przeciwka za późno i ja osobiście wyłączyłbym światła 5-10 sekund wcześniej.
Nie wiem czy ta kalibracja kamer zrobiła jakąś robotę, czy teraz mam jakieś zaburzenia i placebo ale no.. dziś mi się jeździło przyjemniej niż wczoraj.

DiTus

Zadomawiam się
Ja mam Y sprzed liftingu i od początku jeżdżę na długich w automacie 😉 i faktycznie zdarzyło mi się tylko parę razy ciężarówka z naprzeciwka dała mi znać na autostradzie, że coś jest nie tak jak trzeba...W normalnej jeździe po krajówkach nic takiego się nie dzieje.

TomekK

Zadomawiam się
Wpadła pierwsza aktualizacja samochodu w życiu. Cóż za przeżycie!
2024.44.58.6 - drobne poprawki i usprawnienia.
Ciekawe co usprawnili 😅
Ja się załapałem zaraz po odbiorze tydzień temu na instalację 2024.44.58.3, bo odebrałem z jakąś starszą wersją.
Ta nowa długo się ściągała i już kwadrans trwa instalacja :)

TomekK

Zadomawiam się
chyba "już" ... 15 min ... aktualizacje potrafią trwać po pół godziny a czasem więcej
Nie mierzyłem z zegarkiem, ale trwała chyba właśnie ok. 30 minut.
Zmian w menu żadnych nie zauważyłem. Nadal nie można włączać AP poprzez dwuklik, czyli pewnie dalej nie można w trakcie jazdy (na jednym profilu kierowcy) przełączać pomiędzy AP a tempomatem...

margielm

Zadomawiam się
Witajcie!
To mój pierwszy post na forum, ale w trybie "tylko-do-odczytu" działam tu od kilku lat:)

Tak się zastanawiam.. na stronie tesli przy wyborze MY AWD w quick silver dalej jest wyświetlana informacja, że odbiór jest "w marcu". Czy faktycznie samochody dostępne są w ciągu tygodnia? ktoś zamawiał ostatnio i tak szybko dostał info o samochodzie gotowym do odbioru?

luk49696

Posiadacz elektryka
Witajcie!
To mój pierwszy post na forum, ale w trybie "tylko-do-odczytu" działam tu od kilku lat:)

Tak się zastanawiam.. na stronie tesli przy wyborze MY AWD w quick silver dalej jest wyświetlana informacja, że odbiór jest "w marcu". Czy faktycznie samochody dostępne są w ciągu tygodnia? ktoś zamawiał ostatnio i tak szybko dostał info o samochodzie gotowym do odbioru?
Ja rozmawiałem tydzień temu z Tesla Katowice i potwierdzali odbiór do końca marca.

TomekK

Zadomawiam się
Witajcie!

Bardzo możliwe, że będziesz miał do odbioru w przyszłym tygodniu, bo na koniec kwartału chcą jak najszybciej pozbywać się aut. Według regulaminu jak auto dojedzie do salonu to masz 5 dni na odebranie albo do końca kwartału, w zależności co nastąpi wcześniej :)

Ja zamawiałem swojego Junipera AWD pod koniec lutego i odbierałem kilka dni po tym jak odbierane były auta z Launch Edition, które można było zamawiać już w styczniu, więc jak widać nie ma kolejek i Berlin produkuje auta na bieżąco...

margielm

Zadomawiam się
Ja rozmawiałem tydzień temu z Tesla Katowice i potwierdzali odbiór do końca marca.
Grubo... Przedwczoraj około 22 podjechałem sobie pod salon tesli w ząbkach. Na placu widziałem może ze 4 junipery, po chwili przyjechała Lora z 4 quicksilver i jednym, chyba, czarnym (albo Stealth Grey). Więc nie było ich zbyt dużo. Chyba faktycznie z popytem sałbo.

Najnowsze dyskusje