Dostawy Y Juniper - 2025

ypl

Pionier e-mobilności
Na końcu szyby jest pasek długości.. nie wiem.. z 10-15cm, który nie jest pokryty tą nową powłoką odbijającą 7x więcej promieni UV. Śmiesznie to wygląda

View attachment 25964
Ale lipa, nie wiem czemu to albo po co to jest tak zrobione. Bardzo słabe to w tesli jest, że tak naprawdę nigdy nie wiesz jak zamawiasz auto, szczególnie na początku produkcji jakie auto dostaniesz. Za rok, wszystko już bedzie tip top. Jak na moje oko to wygląda trochę tak, jakby nie mieli folii idealnie przygotowanej do kształtu dachu z tyłu, przez to wgłębienie z prawej strony, więc żeby nie wstrzymywać produkcji, to wkleili folię przyciętą na równo i zakończyli kilka centrymetrów przed końcem ...

eimi

Pionier e-mobilności
Jak słońce będzie im świeciło na głowy, to tak. Na którymś filmie widziałem pomiar i z powłoką było 27W /m2, gdy na tylnej szybie 107W, a bez szyb 800W.
Model Y Berlin od 2023r też ma dodatkową antyrefleksyjną powłokę w dachu ale bez srebra. Ciekawa jaka jest realna różnica.

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja mam 2024 z Berlina i powiem tak, że przy mojej fryzurze (czytaj: jej braku) w innych autach z dachem szklanym musiałem zimą albo być w czapce albo zamykać roletę - bo ciągło zimno od dachu. Analogicznie latem - również zamykać, bo paliło w czapę.
A tutaj ani latem ani zimą nie odczuwam zbyt wiele, więc powłoka ewidentnie jest jakaś dobra i działa :)

inter

Pionier e-mobilności

umcus

Pionier e-mobilności
Model Y Berlin od 2023r też ma dodatkową antyrefleksyjną powłokę w dachu ale bez srebra. Ciekawa jaka jest realna różnica.
Bez miernika się nie obędzie. Ale jakoś nie mam ochoty zamawiać sprzęt, który użyje raz w życiu 😁
Czy ta sama powłoka jest w Highlandzie?
Raczej nie. Przy HL się tym nie chwalili. Za to porównywali ją z powłoką w cybertracku o ile pamiętam.