Dostawy Y Juniper - 2025

margielm

Zadomawiam się
nie no jasne... "Wszystko się może zdarzyć" - jak mawiał/śpiewał klasyk. No ale to tym sposobem mógłbys powiedzieć ze data jest tylko pewna jak już siedzisz w swoim nowym samochodzie i wyjeżdżasz z salonu.

PrzemekTY

Nowy na Forum
Dokładnie. Niepotrzebne sianie paniki.
Dostałem właśnie odpowiedź od opiekuna:
Cześć, mam pytanie odnośnie odpowiedzi "opiekuna" Chodzi o osobę z tesli czy z podmiotu który udziela leasingu? Sprawa wygląda tak - to Tesla dopłaca do promocyjnych leasingów. I tesla decyduje kiedy zakończyć czy przedłużyć, ewentualnie zmienić promocję. Rozmawiałem dziś w Santanderze - decyduje data rejestracji, a nie umowa zawarta wcześniej. Jak Tesla skończy promocję to będzie problem. Czekam co się będzie działo gdyż zamówiłem 18.04 i na dziś wiem że odbiór planowany - przełom czerwca/lipca. Stwierdziłem że raz się żyje i nadal czekam na białe wnętrze. Czy okaże się to błędem jak zakończą promocję 2,49% czas pokaże, Dam znać

kubit

Entuzjasta
Cześć, mam pytanie odnośnie odpowiedzi "opiekuna" Chodzi o osobę z tesli czy z podmiotu który udziela leasingu? Sprawa wygląda tak - to Tesla dopłaca do promocyjnych leasingów. I tesla decyduje kiedy zakończyć czy przedłużyć, ewentualnie zmienić promocję. Rozmawiałem dziś w Santanderze - decyduje data rejestracji, a nie umowa zawarta wcześniej. Jak Tesla skończy promocję to będzie problem. Czekam co się będzie działo gdyż czekam od 18.04 i na dziś wiem że odbiór planowany - przełom czerwca/lipca. Stwierdziłem że raz się żyje i nadal czekam na białe wnętrze. Czy okaże się to błędem jak zakończą promocję 2,49% czas pokaże, Dam znać
Nie no oczywiście że opiekun ze strony Santandera. Czyli co mam rozumieć że każdemu mówią co innego?
Masz to na piśmie (np. mail) od nich?

PrzemekTY

Nowy na Forum
Nie no oczywiście że opiekun ze strony Santandera. Czyli co mam rozumieć że każdemu mówią co innego?
Nie nie mam. Dzwoniłem dzisiaj do nich. Powiedzieli, ze to standardowa procedura i zawsze tak samo to wygląda. Teraz to już sam nie wiem o co chodzi. Mam znajomego obsługującego leasing dla BYD. Tam jest identycznie - kończy się promocja i zmiana warunków (BYD też dopłaca). Tyle że oni piszą wtedy do BYD - robią listę i BYD się zgadza na wcześniejszych warunkach. Tu tak nie ma w Tesli. Liczę że promocja zostanie przedłużona lub zniknie a pojawi się rabat. A jak się nie uda ani jedno ani drugie to się przeliczę :) Ty masz taką wiadomość e-mailową, że warunki w lipcu zachowasz?Na co czekasz? Ja Y AWD z białym środkiem.

kubit

Entuzjasta
Nie nie mam. Dzwoniłem dzisiaj do nich. Powiedzieli, ze to standardowa procedura i zawsze tak samo to wygląda. Teraz to już sam nie wiem o co chodzi. Mam znajomego obsługującego leasing dla BYD. Tam jest identycznie - kończy się promocja i zmiana warunków (BYD też dopłaca). Tyle że oni piszą wtedy do BYD - robią listę i BYD się zgadza na wcześniejszych warunkach. Tu tak nie ma w Tesli. Liczę że promocja zostanie przedłużona lub zniknie a pojawi się rabat. A jak się nie uda ani jedno ani drugie to się przeliczę :) Ty masz taką wiadomość e-mailową, że warunki w lipcu zachowasz?Na co czekasz? Ja Y AWD z białym środkiem.
Tak, zapytałem się ich wprost że na forach dyskusyjnych krążą plotki jakoby dla samochodów odbieranych dopiero w lipcu promocyjne finansowanie nie obowiązywało. Dostałem odpowiedź taką jak cytowałem wcześniej:
ma Pan podpisaną umowę na promocyjnych warunkach i takie też będą obowiązywały w lipcu jeśli będzie Pan wtedy odbierał auto
Ja czekam na Y AWD, środek czarny ale z zewnątrz czerwony. Konfigurator obecnie podaje szacunkowy czas na lipiec. Zamówienie z 12 maja (wtedy był jeszcze dostawa maj, zniknęło z aplikacji na około tydzień przed końcem maja)

Marcellchen

Zadomawiam się
nie no jasne... "Wszystko się może zdarzyć" - jak mawiał/śpiewał klasyk. No ale to tym sposobem mógłbys powiedzieć ze data jest tylko pewna jak już siedzisz w swoim nowym samochodzie i wyjeżdżasz z salonu.
U mnie zmienili datę z 10/06 na 16/06 - w skrypcie widzę. Faktura dziś opłacona. A jak u Ciebie ?