Dostawy Y Juniper - 2025

Marcellchen

Zadomawiam się
Cześć, witam wszystkich. Mój 1 wpis na forum. U mnie wygląda to tak - 18.04 zamówiona Tesla Y Juniper (biała, biały środek, hak). Aplikacja pokazywała odbiór na kwiecień. Gdy w dniu zamównienia zadzwonili z Tesli usłyszałem 2-3 tygodnie. Minął właśnie dokładnie miesiąc. Termin z aplikacji zniknął. I nadal nie mam VIN :) Także czekam powiedzmy że cierpliwie. Najwyraźniej biały środek powoduje opóźnienia.
Jaka wersja? Dawno Ci termin zniknął?

umcus

Pionier e-mobilności
Tyle tych Juniperow odebranych a ja ich jakoś na drodze nie widzę
A ja i/lub żona na jednego w Płocku w kółko wpadamy. W tym momencie chciałbym serdecznie pozdrowić Junpera, który się ładował dziś w Galerii Mazovia ;)

MichałB

Zadomawiam się
Ja zamówiłem niebieskiego LR AWD, czarny środek.
Bez haka, bo się balem opóźnienia i połasiłem się na to ze późniejszy montaż ma być parę stówek tańszy.
W kwietniu leasing na 4 lata wychodził mi 113%, teraz wyszedł 104%.

7.05 kliknąłem auto,
8.05 rano wpadł VIN, potem odezwał się doradca SCM jak już byłem w połowie drogi na ich stronie,
11-12.05 to weekend
14.05 były tablice (Wrocław)

Auto wg zamówienia miało być w salonie 12.05, będzie 20.05, a odbiór mam 21.05 :)
Tak ze w środę wycieczka do Poznania.

kubatar

Pionier e-mobilności
Wcale bym sie nie zdziwil gdyby długie oczekiwanie na białe wnetrze było spowodowane przestawianiem produkcji na inny model (lub ewentualnie wybebeszony Y) co w konsekwencji przekłada się na mniejsza elastyczność. Trochę mi sie to składa w jedna całość:
1) mniejsza sprzedaż więc mniejsza produkcja
2) mniejsze stany na stocku centralnym

Zakladajac ze bedzie produkcja czegoś tańszego (cokolwiek by to bylo) wówczas wolumen produkcji będzie musiał podązac za popytem wiec trzeba zająć linie produkcyjne "drogiego Y".

Inny scenariusz który nie wykluczam to nowe akumulatory w Y które mocno napędziły by popyt. Ale tu raczej spodziewam sie ze zostalaby bieda wersja na obecnych akumulatorach.
Czy przypadkiem Tesla nie zapowiadała że w 2025 w Berlinie rozpocznie produkcję akumulatorów?

pluto

Pionier e-mobilności
Czy przypadkiem Tesla nie zapowiadała że w 2025 w Berlinie rozpocznie produkcję akumulatorów?
Tak pod koniec tego roku mają ruszyć z produkcją akumulatorów.
Obecnie trwają prace nad rozbudową infrastruktury, w tym budową nowej hali produkcyjnej, obiektów logistycznych oraz instalacją systemów recyklingu baterii.

kubatar

Pionier e-mobilności
Tak pod koniec tego roku mają ruszyć z produkcją akumulatorów.
Obecnie trwają prace nad rozbudową infrastruktury, w tym budową nowej hali produkcyjnej, obiektów logistycznych oraz instalacją systemów recyklingu baterii.
Dzięki za info. Czyli dosyć ze mniejsza produkcja na istniejącej infrastrukturze to jeszcze rozbudowa mocy. Szykuje się coś dużego

pluto

Pionier e-mobilności
Mają tam produkować akumulatory typu 4680 ale nowym wydaniu (bardziej wydajniejsze) oraz LFP do podstawowych wersji Tesli.

nedro

Zadomawiam się
Mam do Was pytanie. Kupowałem z linka referala i miałem dostać 3 miesiące FSD z tego. Dostał ktoś? Bo u mnie nigdzie nic się nie pojawiło.....

Najnowsze dyskusje