Dostawy Y Juniper - 2025

mikele

Zadomawiam się
Wiarygodnosc tego jest taka sama jak tych przewidywanych dat dostawjy - ja jestemn ciekaw czy to bedzie Sierpien czy Wrzesien.
Informują teraz, że czas oczekiwania na samochód to ok. 1,5 miesiąca (TMY LR AWD), czyli zakładałbym raczej początek września, ale niespodzianki się zdarzają.

mikele

Zadomawiam się
Pytanie w kontekście oczekiwania na Junipera. Kiedy płaci się za zamówione auto? Jak będzie już fizycznie w salonie czy wcześniej?
Płaci się po wystawieniu faktury, czyli dopiero jak zostanie przypisany VIN i samochód będzie na placu, gotowy do rejestracji. Przynajmniej u mnie tak było.

macieeq

Fachowiec
Płaci się po wystawieniu faktury, czyli dopiero jak zostanie przypisany VIN i samochód będzie na placu, gotowy do rejestracji. Przynajmniej u mnie tak było.
U mnie po nadaniu VIN mówili, że jest 7 dni na opłacenie (domyślnie, taki też był termin płatności na FV) - finalnie się to wydłużyło przez zmianę leasingu. Samochód był jednak opłacony przez leasing, zanim jeszcze pojawił się na placu.

Znalazłem maila od opiekuna z treścią:
"Gratuluję przypisania VINu do zamówienia!

Termin płatności wynosi 5 dni, także jeśli nadal planuje Pan sfinansować zakup przez leasing, to proszę pamiętać, że agent zwróci się do nas po fakturę dopiero kiedy umowa zostanie podpisana i wkład własny opłacony. "

SpaJder

Zadomawiam się
cytat:
"My jako Tesla wystawimy fakturę końcową i wyślemy ją mailem.

Prosimy o opłacenie jej w nieprzekraczającym terminie 3 dni kalendarzowych od momentu otrzymania numeru VIN (w przypadku rezerwacji aut z dostępnych od ręki VIN na koncie Tesla pojawia się od razu i od tego momentu jest liczone 3 dni kalendarzowe).

W przypadku zamówienia nowej Tesli Model 3, numer VIN pojawi się w momencie transportu auta z fabryki."

Ryslaw

Zadomawiam się
Ja zamowilem 1 lipca a VIN brak - jesli byloby 6 tygodni to juz powinien byc.

Ja na VIN czekałem niemal równo miesiąc. Zamówione na początku czerwca a VIN na początku lipca. Teraz patrząc na sytuację rynkową spodziewałbym się VINu pewnie w sierpniu. Dużo zależy też od wybranego lakieru. Jeśli bazowy, to szansa na szybszy VIN większa