Dostępne TM3LR z rabatem 9000 zł

pigs

Zadomawiam się
Tak jak w tytule duży rzut dostępnych Model 3 Long Range, prawie wszystkie kolory.

1625573527491.png

Last edited:

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Według producenta - w zasięgu. Wejdź na główną stronę i porównaj zasięgi.
Tzn tesla 3 po lifcie ale z wcześniejszej produkcji miała zasięg wlpt580 a późniejsze dostały 614.

jeśli dobrze pamiętam, nie miały tez podgrzewanej kierownicy, jeśli się mylę to proszę o poprawkę

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się ze z innych. Dzwoniłem w zeszłym tygodniu i dostałem info, że nic nie ma i mało prawdopodobne, że coś wpadnie bo wszystko wyprzedane. A nie sądzę, żeby tyle szt im ktoś odmówił.

Bartosz

Pionier e-mobilności
To nie są auta z innych rynków, nie są to też zwroty i nie jest to także żadna promocja. Te wersje LR pochodzą z Chin i używają innej baterii (prawdopodobnie LG) niż LR w konfiguratorze. Obecne wersje LR są produkowane w Chinach i dlatego przed listopadem nie pojawią się w sprzedaży wersje SR+. Chińska fabryka nie jest w stanie jednocześnie produkować obu wersji. Obecnie na statkach nie ma lub prawie nie ma wersji SR+, ponieważ podjęto decyzję o sprowadzeniu LR (zamiast SR+) z Chin do Europy. Pod względem konfiguracji będzie to zapewne miks aut z Q1 i Q2 - uaktualnione wnętrze + stara bateria. Informacja z Tesli, ale nie z Polski.

Last edited:

pigs

Zadomawiam się
To nie są auta z innych rynków, nie są to też zwroty i nie jest to także żadna promocja. Te wersje LR pochodzą z Chin i używają innej baterii (prawdopodobnie LG) niż LR w konfiguratorze. Obecne wersje LR są produkowane w Chinach i dlatego przed listopadem nie pojawią się w sprzedaży wersje SR+. Chińska fabryka nie jest w stanie jednocześnie produkować obu wersji. Obecnie na statkach nie ma lub prawie nie ma wersji SR+, ponieważ podjęto decyzję o sprowadzeniu LR (zamiast SR+) z Chin do Europy. Pod względem konfiguracji będzie to zapewne miks aut z Q1 i Q2 - uaktualnione wnętrze + stara bateria. Informacja z Tesli, ale nie z Polski.
Jeżeli to chińska produkcja to z tego co widziałem na tym forum to można się spodziewać lepszej jakości. Czy mam rację?
Jeżeli ostatecznie jedyną różnicą będzie podawany przez producenta zasięg (czyli będą miały podgrzewaną kierownicę) to chyba jest to bardzo dobra okazja.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Jeżeli to chińska produkcja to z tego co widziałem na tym forum to można się spodziewać lepszej jakości. Czy mam rację?
Jeżeli ostatecznie jedyną różnicą będzie podawany przez producenta zasięg (czyli będą miały podgrzewaną kierownicę) to chyba jest to bardzo dobra okazja.
Tak, można się spodziewać, że będą lepiej wykonane. W polskich realiach, główną różnicą jest zasięg. W niemieckich długość ładowania pakietu LG. Niemcy, którzy otrzymali baterie LG E5D dostają szału na forach. Wątek ma ponad 1200 komentarzy, chcą iść na wojnę z Teslą, ponieważ w skrajnych sytuacjach ich auta na superładowarkach ładują się ponad 20 minut dłużej niż wersje z ogniwami Panasonic.

gim-kg

Pionier e-mobilności
To nie są auta z innych rynków, nie są to też zwroty i nie jest to także żadna promocja. Te wersje LR pochodzą z Chin i używają innej baterii (prawdopodobnie LG) niż LR w konfiguratorze.
Freemont też produkowało TM3 z bateriami LG więc nie trzyma to się kupy.