Drobne awarie i przegląd.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
A popatrz w książki serwisowe, czy przypadkiem w ICE nie masz wpisanego tego samego. Pierwszy lepszy link, od producenta który z elektrykami nie ma zbyt wiele wspólnego:
Dzięki za wskazówkę. Bardzo fajną stronę poleciłeś!
Sprawdziłem, rzeczywiście w książkach jest wpisane to samo (kontrola co rok + wymiana co 30 kkm / 2 lata).
Odszczekuję zatem swój poprzedni post :censored:

Swoją drogą, jeżdżę do porządnego warsztatu, i od 4-5 lat nie wymieniali tego płynu w autach ani nie sygnalizowali potrzeby na kolejnych przeglądach.
Chyba, że wymieniali na własny koszt i bez mojej wiedzy.
Trzeba będzie coś z tym zrobić.
Zacznę od testera do płynu bo zdecydowanie się przyda.
Auta garażowane, nieduże przebiegi, siła hamowania na diagnostyce OK, pedał hamulca zatrzymuje się twardo i nie jest "miękiszonem" ;)

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Zacznę od testera do płynu bo zdecydowanie się przyda.
Dokładnie tak zrobiłem u siebie. Testuję i wymieniam gdy trzeba. Żeby określić skalę - moje poprzednie auto miało 8 lat gdy je sprzedawałem i płyn dopiero zbliżał się do stanu gdy trzeba go wymienić. Kupiłem nawet płyn, ale zdążyłem sprzedać auto zanim wymieniłem ;)

luki

Pionier e-mobilności
Który serwis?
Carsed na Łopuszańskiej w Warszawie. Ale jak dzwoniłem to w Ster w Radomiu też była podobna cena. Z tym, że może faktycznie ceny wzrosły od nowego roku, ja robiłem serwis w grudniu. Myślę, że jednak warto podzwonic, i popytać, chociaż często nie chcą podać oferty bez podania VIN (nie wiem czy to fair)