Dylemat zakupowy TM3 vs TMY

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czego będzie mi brakować względem HL
- wentylowane siedzenia
- pasek ledowy pod szybą
- wyświetlać z tyłu
Wyświetlacz z tyłu to możesz sobie zamontować sam. Jest nawet kilka do wyboru, od prostych po pełnego Androida.. Link

Pasek ledowy - proszę bardzo :) Link

Najsłabiej z wentylacją foteli, bo tego faktycznie się nie przeskoczy. Tzn. są jakieś chińskie zestawy z wentylatorem ale raczej bym w to nie szedł. Uczciwie przyznam, że mnie również tego brakuje w TMY. Jednakże nie zamieniłbym się na TM3 ;-)

piotrazz

Posiadacz elektryka
Wyświetlacz z tyłu to możesz sobie zamontować sam. Jest nawet kilka do wyboru, od prostych po pełnego Androida.. Link

Najsłabiej z wentylacją foteli, bo tego faktycznie się nie przeskoczy. Tzn. są jakieś chińskie zestawy z wentylatorem ale raczej bym w to nie szedł. Uczciwie przyznam, że mnie również tego brakuje w TMY. Jednakże nie zamieniłbym się na TM3 ;-)

Cały czas się zastanawiam nad tym ekranem z tyłu. Z jednej strony - fajny bajer, z drugiej - ja tam nie siedzę :) Ktoś z Was może montował takie cuda w Hansshow? Warto?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Cały czas się zastanawiam nad tym ekranem z tyłu. Z jednej strony - fajny bajer, z drugiej - ja tam nie siedzę :) Ktoś z Was może montował takie cuda w Hansshow? Warto?
Ten tylny ekran to jak dla mnie zbędny bajer. Ale u mnie tylko syn jeździ czasem z tyłu i jedynie co to by sobie pewnie włączał/wyłączał grzanie fotela. Natomiast montowałem ekran za kierownicą i z niego jestem bardzo zadowolony. Jest kamerka, CarPlay oraz wyświetla aktualne parametry jazdy (prędkość, ograniczenia itp)

miksell

Posiadacz elektryka

Pasek aftermarketowy mnie nie cieszy. Jeśli by była opcja żeby było to spięte z oryginalnym softem to tak. Może Tesla wypuści jakiś zestaw by samemu sobie zrobić taki lifting, wtedy to kupie.

W kwestii monitora z tyłu. Jest to bajer. Jednak fajnie go mieć. Z tego co się orientuję to aftermarketowe rozwiązania nie są idealne.

inter

Pionier e-mobilności
Tesla Model Y Juniper facelift już 2024 r. i czerpie wzorce z Modelu 3 Highland
Są plotki, że będzie instalacja 48/800V.

inter

Pionier e-mobilności

miksell

Posiadacz elektryka
Myślę, że w lifcie będzie środek z HL (pasek LED, wentylowane siedzenia, monitor z tyłu)
Ciekawe tylko jaka będzie cena ;-)

inter

Pionier e-mobilności
Myślę, że w lifcie będzie środek z HL (pasek LED, wentylowane siedzenia, monitor z tyłu)
Ciekawe tylko jaka będzie cena ;-)
A cena 3 przecież się w Polsce nie zmieniła. Dodaj jeszcze instalację 48/800V.