- czy jest sens domówić koła zimowe?
moim zdaniem nie ma sensu, w tej cenie zorganizujesz sobie idealnie pod siebie dopasowany komplet i jeszcze parę złotych zostanie w kieszeni (ja kupiłem za dobrą kasę nowy komplet OE z letnimi oponami i dokupiłem opony zimowe takie jakie chciałem GOODYEAR i wszystko poniżej ceny kompletu w Tesli)
- czy jest sens brać hak? (nigdy nie używałem ale może... )
Jeśli go nie potrzebujesz to nie ma sensu, w tej chwili do obu samochodów można go dołożyć po zakupie.
- czy jest sens brac koła 20''
Nie ma sensu, one się rysują już od samego patrzenia na nie

. A tak na poważnie, to już na 19" Y jest dosyć sztywny, więc na 20" będzie tylko gorzej.
- czy brac wallboxa teslowego, czy może lepiej cos inego. Wallbox będzie zamontowany na zewnątrz - nie mam garażu :/
Moim zdaniem jeśli masz w domu 3F i kupisz jakąkolwiek Teslę, to jest to najlepszy wybór, zresztą w bardzo dobrej cenie. Ja mam jeszcze oprócz WC3, jeszcze drugi do e-C4 1F 7,4kW i pomału się zastanawiam czy go także nie zmienić na WC3.
Czy jest ktoś kto jeździ TMY i ma jeszcze TM3 HL, i mógłby powiedziec, że woli HL i czemu?
Wiesz co ja miałem podobny dylemat przed zakupem, czy brać 3 czy Y, w moim wypadku decydującym był komfort wsiadania/wysiadania i użytkowania bagażnika. Pojechałem więc do Ząbek aby obejrzeć oba. Dzieci już dorosłe, więc pojemnościowo oba dla mnie wystarczające, jednak bagażnik wygodniejszy w Y, a co do wsiadania i wysiadania, to mój PESEL kosztem większego zużycia energii wybrał model Y. Małżonka również była tego samego zdania, więc decyzja zapadła i wybraliśmy Y. Fakt, że 3 jest trochę zgrabniejsza, a po lifcie jeszcze bardziej na pewno nie ułatwia wyboru. Cokolwiek jednak wybierzesz, to będziesz zadowolony

.