Te w Tesli mają cenę "normalną". Da się kupić taniej ale trzeba poszukać i się pofatygować. Jeśli domówisz w Tesli, odbierzesz razem z autem a nawet Ci je pewnie założą. Sam zdecyduj czy wygoda, czy ekonomia
Haka używa się do:
- ciągnięcia przyczepy (kempingowej, z łódką, motocyklem, górą piachu itp),
- bagażnika rowerowego.
Jeśli stosujesz któreś z powyższych to warto Jeśli zamawiać dla samego "mania" to znam lepsze sposoby spożytkowania 6 tys. PLN. Dodatkowo wg mnie nieco oszpeca to auto (wycinają dziurę w zderzaku). Jakby co zdaje się, że można zamówić w dowolnym momencie i Ci założą. Dotyczy tylko TMY.
Wg mnie nie warto bo auto będzie twardsze. A i tak zawieszenie w TMY do miękkich nie należy. Za to niewątpliwie niższy profil fajnie wygląda. Znów musisz sobie odpowiedzieć sam co wolisz ;-)
Ja bym brał Teslowego. Z tego co wiem (nie mam..) spełnia normy montażu na zewnątrz. Dodatkowo możesz tam ustawić, że tylko Twoje auto będzie mogło się tam ładować więc nikt Ci się podstępnie nie podepnie.
Moim zdaniem sprawa będzie się sprowadzać do pozycji za kierownicą. W TMY masz wyższą pozycję, jak to w SUV-ie, w TM3 siedzisz dość nisko. Reszta to będą niuanse. No bo co z tego, że ktoś Ci napisze, że woli TM3 HL bo ma wentylowane siedzenia, skoro powiedzmy, że Ty wolisz siedzieć wyżej.