eSouli w PL jest duzo od reki, w zadnej innej marce nie ma samochodow jakichkolwiek.. miala byc druga spalina ale eSoul wychodzi korzystniej po rabacie nie mowiac o kosztach utrzymania.. najwyzej beda 2 EV w domutyko kupował grata
eSouli w PL jest duzo od reki, w zadnej innej marce nie ma samochodow jakichkolwiek.. miala byc druga spalina ale eSoul wychodzi korzystniej po rabacie nie mowiac o kosztach utrzymania.. najwyzej beda 2 EV w domutyko kupował grata
Ja sobie pobieżnie policzyłem, ile wydałem na przejechanie 5kkm w miesiąc.. 270 zł plus to, co w domu (ale mam panele). Niech będzie drugie tyle.. powiedzmy 550 zł. A jeżdżąc np. Viano musiałbym wywalić ok. 2500 zeta. Ratę leasingową mam 1550 zeta.eSouli w PL jest duzo od reki, w zadnej innej marce nie ma samochodow jakichkolwiek.. miala byc druga spalina ale eSoul wychodzi korzystniej po rabacie nie mowiac o kosztach utrzymania.. najwyzej beda 2 EV w domu![]()
Chyba mogą mieć rację: https://www.speakev.com/threads/2020-soul-ev-uk-heat-pump.149996/BTW: Sprzedawca w serwisie powiedział mi, co KIA ustaliła w sprawie mojej pompy. Otóż, wg nich ta pompa tam jest, tyle że w innym miejscu. Co prawda (jeszcze) nie robiłem śledztwa, gdzie to ona może być, ale to nie jest coś niewielkiego więc powinna być widoczna. No i nie widzę sensu przeprojektowywania okolicy silnika, żeby ją gdzieś przenieść skoro miejsca dla niej jest w pip tam, gdzie ona jest w e-Niro.
Coś mi śmierdzi![]()
Ja tak zrobiłem, bo był wtedy w salonie e-Soul (nawet taki sam kolor miał). I nie miał (w papierach) pompy, a pod maską było identycznie jak u mnie.Chyba mogą mieć rację: https://www.speakev.com/threads/2020-soul-ev-uk-heat-pump.149996/
Najprościej byłoby podjechać do salonu kia, postawić auto obok drugiego e-soula który na 100% nie ma pompy i porównać przewody. Podejrzewam, że w wersji bez pompy niektórych rurek będzie brakować. Tak można próbować zlokalizować pompę.
Ale o jakim momencie mowa?Gdzieś tam wyczytałem, że trzeba odczytać pobór prundu przy grzaniu na maksa. Bez pompy jest 4,5-5, maks 6 kWh, z pompą albo o 2kWh mniej, albo pobór to 2kWh (teraz nie pamiętam). W każdym razie jest różnica.