Ustawienia dźwięków wydawanych przez samochód są w menu serwisowym LeafSpy ale z tego co mi wiadomo działają tylko w L1.Czy można za pomocą Leaf Spy usunąć dźwięk cofania samochodu?
Jest coś takiego jak disable sound tylko czego to dotyczy?
Da się to wyłączyć, koledzy to zrobili właśnie Lead Spy, ale nie wiem jak, bo nie mam Leafa.Czy można za pomocą Leaf Spy usunąć dźwięk cofania samochodu?
Jest coś takiego jak disable sound tylko czego to dotyczy?
W ustawieniach LeafSpy Pro można włączyć "Service Menu", jest to sekcja aplikacji która pozwala zmienić niektóre programowe ustawienia Leaf jak np. autozamykanie drzwi, zachowanie świateł czy ustawienia VSP (Vehicle Sound for Pedestrians).Piszą, że to jest w menu VSP cokolwiek to znaczy....
Ano to lipa bo u mnie 2023, ale mimo wszystko spróbuję.W ustawieniach LeafSpy Pro można włączyć "Service Menu", jest to sekcja aplikacji która pozwala zmienić niektóre programowe ustawienia Leaf jak np. autozamykanie drzwi, zachowanie świateł czy ustawienia VSP (Vehicle Sound for Pedestrians).
Instrukcja LeafSpy wspomina że ustawienia VSP działają tylko w Leafach 2013-2017 jednak ludzie na internetach zgłaszają że działa nawet do rocznika 2021. Po 2021 ponoć nie działa (nie sprawdzałem w swoim 22). Przypuszczam że granicą tutaj są modele z nowym systemem dźwięku "Canto" wprowadzonym przez Nissana w Leafach od 2021r.
Próbuj, bo koledzy mają Leafy z 23 dało się wyłączyć. Pytałem jednego jak to zrobił ale nie bardzo pamięta już. Może uda mi się w niedzielę z nim osobiście spotkać to spytałam.Ano to lipa bo u mnie 2023, ale mimo wszystko spróbuję.
AFAIK te dźwięki wydawane są przez dedykowany głośnik w zderzaku przednim. Jak ktoś się uprze to obcinaczki uciszą go na stałePróbuj, bo koledzy mają Leafy z 23 dało się wyłączyć. Pytałem jednego jak to zrobił ale nie bardzo pamięta już. Może uda mi się w niedzielę z nim osobiście spotkać to spytałam.
Daj znać czy się udało.Ano to lipa bo u mnie 2023, ale mimo wszystko spróbuję.
AFAIK te dźwięki wydawane są przez dedykowany głośnik w zderzaku przednim. Jak ktoś się uprze to obcinaczki uciszą go na stałe(pewnie odpięcie wiązki wystarczy - nie wiem czy spowoduje jakieś błędy bo kontroler VSP jest osobną jednostką)