e-C3 trafia do salonów

otto18

Nowy na Forum
Póki co jest tylko wersja benzynowa, na elektryka trzeba jeszcze poczekać - jak długo? Sądząc po licznych opóźnieniach, tego nie wie nikt, a na pewno nie w salonie xD
Sensowna wersja elektryka zaczyna się od 115k tzn taka, która ma ekran centralny, bo ta za 108k ma multimedia obsługiwane ze smartfona haha

KrzysztofFly

Moderator
W zapowiedziach widziałem wersję za 80-90 tys.
Z takimi za 130 tys w takim pierdziutku, to od razu mogą na drzewo skakać.
W sumie o kwocie 80-90 tysięcy, to sam pisałeś ;)
Zrzut ekranu 2024-10-30 210531.png

W artykule o ë-C3, na elektrowoz.pl było szacowane od 113 500 zł.
Zrzut ekranu 2024-10-30 211122.png
Jest w tej chwili od 107 950zł, więc nie jest tak całkiem źle ;).

Na niższe ceny przyjdzie nam poczekać do momentu pojawienia się w sprzedaży modelu z mniejszym akumulatorem ;), który to miał być dostępny jak dobrze pamiętam w drugiej połowie roku ;).

Sęk w tym, że rynek przez ostatni rok mocno się zmienił i dziś ta cena nie jest już tak atrakcyjna, jak była jeszcze niecały rok temu podczas premiery.

KrzysztofFly

Moderator
I o to właśnie szło, takie były zapowiedzi.
No to te zapowiedzi chyba są dalej 😉, tylko termin się przeterminował 🤣.

KrzysztofFly

Moderator
Nie zniechęciła Was do Stellantisa ta sytuacja z ładowarką pokładową 3f? U mnie zaufanie zostało bardzo mocno nadszarpnięte.
Ja mam u siebie 1F ;). A po drugie mi tylko dyskutujemy, a nie kupujemy ;).

p0li

Pionier e-mobilności
po trzecie - ja mialem 3f, przez 3 lata prawie codziennie ladowalem z 3f i nie mialem zadnych problemow
wiec kilka przypadkow o niczym nie swiadczy
w niektorych markach kierownice odpadaja podczas jazdy a i tak fanatycy jej uzytkownicy daliby sie pokroic i zamarynowac za nia

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja mam 3f w dwuletnim e208. 80% energii załadowałem przez AC. Jak na razie 0 problemów.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie zniechęciła Was do Stellantisa ta sytuacja z ładowarką pokładową 3f?
Bardziej to, że nie dało się kupić w obiecanych terminach i musiałem kupić cały park u konkurencji.