e-C3 trafia do salonów

Jusand

Posiadacz elektryka
To stellantisy tak się degradują czy masz felerną sztukę / ładowałeś na 100% / rozjeżdżałeś do zera i zostawiałeś na długo…?
W pierwszym roku dużo było ładowania do 100%, żona w pracy tak robiła, bo nie miała czasu odłączać. Ustawić limit ładowania w samochodzie nie można. Przez ostatni rok bateria zjechała niecały 1 %.

Ev3

Pionier e-mobilności
W pierwszym roku dużo było ładowania do 100%, żona w pracy tak robiła, bo nie miała czasu odłączać. Ustawić limit ładowania w samochodzie nie można.
A wyłączenie ładowania z aplikacji?

Jusand

Posiadacz elektryka
A wyłączenie ładowania z aplikacji?
Jak się ma cierpliwość to owszem, kto ma aplikację od Stellantis to wie.

Jusand

Posiadacz elektryka
Aaa, czyli tak jak w Dacii, niby funkcja jest, ale albo działa, albo nie działa?
Dokładnie, a żona nie miała tyle cierpliwości i czasu 😉

GrzesiekK

Zadomawiam się
Jak się ma cierpliwość to owszem, kto ma aplikację od Stellantis to wie.
Może głupie pytanie ale czy apka dla e-C3 jest tak samo beznadziejna jak dla e-C4? Tj:
- jak chcesz sprawdzić poziom naładowania akumulatora auta podpiętego do ładowarki to czekasz i czekasz i czekasz, czasem możesz się nie doczekać
- po przeglądzie wbijasz cenę a system za miesiąc i tak to wyrzuci na zbity pysk
- masz kilkaset powiadomień o nowych trasach chociaż wczoraj też je miałeś i po wczorajszym wyświetleniu historii zniknęły wszystkie
- ustawiasz ładowanie na konkretną godzinę a auto zacznie się ładować albo nie
- inne, że szkoda słów

Jusand

Posiadacz elektryka
Może głupie pytanie ale czy apka dla e-C3 jest tak samo beznadziejna jak dla e-C4? Tj:
- jak chcesz sprawdzić poziom naładowania akumulatora auta podpiętego do ładowarki to czekasz i czekasz i czekasz, czasem możesz się nie doczekać
- po przeglądzie wbijasz cenę a system za miesiąc i tak to wyrzuci na zbity pysk
- masz kilkaset powiadomień o nowych trasach chociaż wczoraj też je miałeś i po wczorajszym wyświetleniu historii zniknęły wszystkie
- ustawiasz ładowanie na konkretną godzinę a auto zacznie się ładować albo nie
- inne, że szkoda słów
Nie mam jeszcze eC3 ale w e208 jest tak jak piszesz. I to pewnie będzie w eC3 tak samo.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Nie mam jeszcze eC3 ale w e208 jest tak jak piszesz. I to pewnie będzie w eC3 tak samo.
Zgadza się (też mam e208).

lukech

Zadomawiam się
Dowiemy się niedługo w praktyce, bo sporo osób z forum, w tym ja, zamówiły e-C3 w najmie długoterminowym z dofinansowaniem :)
Odbiór pod koniec kwietnia lub na początku maja. W salonie oglądałem tylko wersję benzynową, ale jako drugi samochód dla żony i jeżdżenia po okolicy wydał mi się naprawdę fajny, szczególnie w wersji Max.