e-soul pytanie przed zakupem - duży przebieg.

befree

Nowy na Forum
Zdradzisz cenę?
Bo osobiście nie dałbym więcej niż 100 tys.
Nawet gdy już usuniesz terkotanie i wszystko będzie teoretycznie w porządku.
No właśnie - czy to terkotanie to coś naturalnego ?
Jeżeli chodzi o cenę to jeżeli ja się nie zdecyduje to samochód będzie wystawiony na sprzedaż, jak ktoś będzie zainteresowany to mogę dać namiary.

Cav

Pionier e-mobilności
Założyłem że to jakaś lepsza wersja i tak mniej więcej oszacowałem.

I uważaj - przebieg 175 tys oznacza zbliżający się duży przegląd, z wymianą płynu chłodniczego
Jak się do niego nie przygotować, to może kosztować i 5 tys na starcie.
A jeśli auto było windykowane, to jest duża szansa, że i poprzednio wymiana drogiego płynu nie była zrobiona.

JareG

Pionier e-mobilności
Jest aplikacja na Androida Soul EV Spy. Tam można parę ciekawych rzeczy pooglądać, SOH też.
I nie trzeba żadnego dongle'a wtykać?

EDIT: Wersja pełna >60zł (ale chyba i tak warto kupić, bo to nie tylko do e-Soula ale też do np. Ioniqa5 pasuje), no i jednak trza mieć dongle na OBD

Pozdrawiam

Sierek

Fachowiec
Przepraszam, rozpędziłem się. Soul EV Spy akurat u mnie SOH nie pokazuje, chociaż inne dane tak.

Screenshot_2022-07-31-11-53-20-39.jpgScreenshot_2022-07-31-11-50-15-27_1b0b800f4263ed87951cdfe63f4b66b2.jpg

SOH pokazuje EVNotify:

Screenshot_2022-07-31-11-51-53-18_72f9bf613b353d1f1d75fc1b9ca11c2f.jpg

Sierek

Fachowiec
EDIT: Wersja pełna >60zł (ale chyba i tak warto kupić, bo to nie tylko do e-Soula ale też do np. Ioniqa5 pasuje), no i jednak trza mieć dongle na OBD

Każdy samochód od któregoś roku produkcji musi mieć OBD.
EVNotify można połączyć z ABRP i podczas jazdy aktualizować dane ze zużycia energii na bieżąco. Dongle się przydaje więc w wielu sytuacjach.

kantosPL

IONIQ 5 2025 63kWh
Każdy samochód od któregoś roku produkcji musi mieć OBD.
EVNotify można połączyć z ABRP i podczas jazdy aktualizować dane ze zużycia energii na bieżąco. Dongle się przydaje więc w wielu sytuacjach.
w Europie obowiązkowo od 2001, więc już dosyć długo