ëC4 - wrażenia na gorąco po pierwszym tygodniu jazdy...

Kuba K.

Posiadacz elektryka
- dołączone EVSE tylko 1,8kW - ładowanie 6kmh
Spójrz ile masz amperów ta tabliczce znamionowej na tej ładowarce? Ja też mam w Grandlandzie cegłę z PSA i ona ma 16A, normalnie chodzi właśnie na 8-10A ale po małym triku można z niej wyciągnąć 3,6kW

Kuba K.

Posiadacz elektryka
W Polsce tak różowo to nie wygląda.
I nawet jeśli na jakiś czas auto zastępcze dostaniesz (a elektryki potrafią się psuć na wieeeeele miesięcy), to niekoniecznie dostaniesz auto elektryczne, albo chociaż z automatem.
No i zabiorą Ci to auto zastępcze jak stwierdzą, że wady nie ma, bo np. "ten typ tak ma", nawet jeśli faktycznie ona jest.
Leasing też się wtedy na Ciebie wypnie i co najwyżej możesz do sądu na kilka lat iść.

Odstąpienie od umowy z powodu wad, to dobre lekarstwo na takie przypadki, a przy leasingu nie masz tej możliwości.
Mój elektryk uważam że grubo się popsuł bo stał u Zdunka dobrze ponad dwa tygodnie i dostałem tez ZOE jako zastępczaka. Wymagało to nieco asertywności ale się dało. Jak robili mi ACTISA blacharskiego na klapę, dostałem Mégane PHEV.
Chyba że masz gorsze doświadczenia w tym zakresie to chętnie usłyszę czego unikać.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
jak mówi stare przysłowie - samotna kobieta darowanemu męszczyźnie w rozporek nie zagląda...
Chodzi głownie o to że do PHEV dorzucili (bo to ten sam koncern) cegłę 10/16A a tutaj 8A,
swego czasu widziałem na OLX takie za jakieś 400pln, może warto się skusić.
Masz na ładowarkę pokładową 3f 11kW?

Kuba K.

Posiadacz elektryka
to warto zainwestować w takiego wallboxa albo ładowarkę mobilną. Ja mam do swojej ZOE coś takiego i kwestia ładowania w domu z uciążliwości staje się przyjemnością :)