p0li
Pionier e-mobilności
czyli lepiej zeby się nie psułW Polsce tak różowo to nie wygląda.
czyli lepiej zeby się nie psułW Polsce tak różowo to nie wygląda.
Spójrz ile masz amperów ta tabliczce znamionowej na tej ładowarce? Ja też mam w Grandlandzie cegłę z PSA i ona ma 16A, normalnie chodzi właśnie na 8-10A ale po małym triku można z niej wyciągnąć 3,6kW- dołączone EVSE tylko 1,8kW - ładowanie 6kmh
Mój elektryk uważam że grubo się popsuł bo stał u Zdunka dobrze ponad dwa tygodnie i dostałem tez ZOE jako zastępczaka. Wymagało to nieco asertywności ale się dało. Jak robili mi ACTISA blacharskiego na klapę, dostałem Mégane PHEV.W Polsce tak różowo to nie wygląda.
I nawet jeśli na jakiś czas auto zastępcze dostaniesz (a elektryki potrafią się psuć na wieeeeele miesięcy), to niekoniecznie dostaniesz auto elektryczne, albo chociaż z automatem.
No i zabiorą Ci to auto zastępcze jak stwierdzą, że wady nie ma, bo np. "ten typ tak ma", nawet jeśli faktycznie ona jest.
Leasing też się wtedy na Ciebie wypnie i co najwyżej możesz do sądu na kilka lat iść.
Odstąpienie od umowy z powodu wad, to dobre lekarstwo na takie przypadki, a przy leasingu nie masz tej możliwości.
Zawsze lepiej żeby się nie psułczyli lepiej zeby się nie psuł
8ASpójrz ile masz amperów ta tabliczce znamionowej na tej ładowarce?
To się nie popisali
To się nie popisali![]()
Chodzi głownie o to że do PHEV dorzucili (bo to ten sam koncern) cegłę 10/16A a tutaj 8A,jak mówi stare przysłowie - samotna kobieta darowanemu męszczyźnie w rozporek nie zagląda...
takMasz na ładowarkę pokładową 3f 11kW?
to warto zainwestować w takiego wallboxa albo ładowarkę mobilną. Ja mam do swojej ZOE coś takiego i kwestia ładowania w domu z uciążliwości staje się przyjemnością