Ekoen HUB Poznań

STMS

Pionier e-mobilności
Oczywiście że wiem, dlatego też wiem jak się skończyło to w zoe.
Wiadomo, że w Renault poszli gdzieś na skróty, ale operatorzy stacji ładowania już wiedzą jak się do tego dostosować, tylko że w tym przypadku zapewne tak się nie stało.

Tyle że problemy ustąpiły właśnie po zmianach w ładowarkach, a nie w Zoe....
Także ten - po prostu sytuacja się powtarza.

to są te same ładowarki [ten sam model] co na Okęciu - nikt tam nie raportuje problemu z samochodami z koncernu renault i żadnymi innymi

jakby się trzymać standardu CCS to nie trzeba by ładowarki dostosowywać

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Aktualizacja oprogramowania samochodu dostosowująca go do współpracy z niektórymi ładowarkami przychodzi z Renault.
Niewykluczone, że producenci ładowarek też coś modyfikują.

Ev3

Pionier e-mobilności
to są te same ładowarki [ten sam model] co na Okęciu - nikt tam nie raportuje problemu z samochodami z koncernu renault i żadnymi innymi
Nawet jeśli hardware ten sam, to czy soft i konfiguracja - to właśnie co do tego mam wątpliwości.

STMS

Pionier e-mobilności
Nawet jeśli hardware ten sam, to czy soft i konfiguracja - to właśnie co do tego mam wątpliwości.

a ja nie mam wątpliwości, że "wina" leży po stronie samochodu / koncernu renault - tak na 95 % z powodu nie trzymania standardu CCS w pewnych przypadkach

Ev3

Pionier e-mobilności
a ja nie mam wątpliwości,
Błogosławieni wszystkowiedzący.
Tak czy tak - lepiej na tą stację z Renaul nie jeździć, dopóki nie poprawią softu na stacji, tak na wszelki wypadek.
EOD

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
apka elocity pokaże Ci co i jak i w jakich godzinach
Sprawdziłem własnie (godz. 11:45) w apce Elocity Ekoen w Katowicach i Poznaniu i widzę jedną cene (1.99 PLN/kWh). A w Warszawie widzę jedną cenę 1.59 PLN/kWh.

Last edited:

STMS

Pionier e-mobilności
Błogosławieni wszystkowiedzący.
Tak czy tak - lepiej na tą stację z Renaul nie jeździć, dopóki nie poprawią softu na stacji, tak na wszelki wypadek.
EOD
raczej dopóki nie poprawią softu w renault 🤣

Ironeska

Fachowiec
Obejrzałem ten wywiad i .... aż raziło mnie w uszy frałdowanie, defalutowe nie mógł użyć słowa oszustwo i domyślne ??

Jak dla mnie słowo Hub kojarzy się z kilkunastoma ładowarkami a nie z trzema (patrząc na zdjęcie)

daniel

Señor Meme Officer
Obejrzałem ten wywiad i .... aż raziło mnie w uszy frałdowanie, defalutowe nie mógł użyć słowa oszustwo i domyślne ??

Jak dla mnie słowo Hub kojarzy się z kilkunastoma ładowarkami a nie z trzema (patrząc na zdjęcie)
W Polsce hub to więcej niż dwie ładowarki.

spietrza

Zadomawiam się
A aplikacji elocity nie było widać stacji jak pojawił sie artykuł. Zgłaszałem ten fakt.Aplikacji ekoen bez floty to nie ma sensu korzystać.

W Tesli zmienili ceny na 1.60 poza szczytem :)