Ekoen

STMS

Pionier e-mobilności
Dzisiaj na Elo też 1.99, a na Ekoen w godzinach 7-8 po 2.49. Czyli trzeba ładować przez Elo.
Wracają stare dobre czasy szukania benzyny na mieście 10gr taniej 😉

też mnie to zdziwiło i wkurza ... i weź tu kup elektryka do używania bez swojego ładowania w domu taniego ...

zaczniesz się więcej doktoryzować nad cenami ładowania niż korzystać z przyjemności jazdy nim

luki

Pionier e-mobilności
też mnie to zdziwiło i wkurza ... i weź tu kup elektryka do używania bez swojego ładowania w domu taniego ...

zaczniesz się więcej doktoryzować nad cenami ładowania niż korzystać z przyjemności jazdy nim
Zgadzam się. Zwłaszcza, że taki operator wirtualny, jak np Elocity, czy tam nazwijmy go górnolotnie integratorem, powinien mieć ceny takie jak bezpośrednio na ładowarce, a co do swojej marży dogadać się z właścicielem. Mam tylko nadzieję, że nie będą równali ceną do góry

Ev3

Pionier e-mobilności
Zgadzam się. Zwłaszcza, że taki operator wirtualny, jak np Elocity, czy tam nazwijmy go górnolotnie integratorem, powinien mieć ceny takie jak bezpośrednio na ładowarce, a co do swojej marży dogadać się z właścicielem. Mam tylko nadzieję, że nie będą równali ceną do góry
Ale w omawianym przypadku mieli taniej, więc w czym problem?

OldSeb

Posiadacz elektryka

Można ładować na przewidywalnych stacjach gdzie zawsze jest tak samo drogo 🤪
Dynamiczne stawki Ekoen to jest możliwość a nie obowiązek choć rzeczywiście mogliby być bardziej przewidywalni bo prognozy RCE są znane dzień wcześniej ok południa.

STMS

Pionier e-mobilności
Można ładować na przewidywalnych stacjach gdzie zawsze jest tak samo drogo 🤪
Dynamiczne stawki Ekoen to jest możliwość a nie obowiązek choć rzeczywiście mogliby być bardziej przewidywalni bo prognozy RCE są znane dzień wcześniej ok południa.

gdyby pozostali dostawcy podeszli do sprzedaży energii jak TESLA na SuC to nikt by się niczego nie czepiał

przez takie kombinowanie i potrzebę analizowania rynku mało ludzi decyduje się na EV i mają rację

teraz w PL przez to, że mało jest SuC trzeba się doktoryzować aby nie zapłacić więcej niż jazda na benzynie

luki

Pionier e-mobilności
Ale w omawianym przypadku mieli taniej, więc w czym problem?
No nie. Na ekoen bezpośrednio bylo 1.49, a w elo 1.99. Potem zmiana cen, w elo 1.99, a ekoen 2,+.
Ogólnie jeszcze chyba niezintegrowane, bo elo też potrafi w dynamiczne.
Ogólnie uważam, że te dynamiczne ceny, to bardzo dobry kierunek.