elektryk splonal w garazu i od pol roku czeka na odszkodowanie

mALEK

Pionier e-mobilności

rece opadaja...ubezpieczyciel i jego "rzeczoznawca", BOS. czy wszystko juz trzeba zalatwiac przez adwokata? brak kompetencji przeraza na kazdym kroku.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
A wyobraź sobie, ze nigdy.
Niby to obowiazkowa książka w pewnych czasach dla niemal wszystkich, ale tak jak przez Trylogię tak i przez nią nie moglem przebrnąć, pomimo kilku prób, bo inni czytali.
Tego typu literatura powodowala u mnie mdłości podobnie jak obecnie gry gdzie otrzymujesz moc i dodatkowe życia itd ...
A w Pustyni w Puszczy gdybym, to coś przeczytał juz bym nie żył ,przez próby samobójcze .(któraś by się chyba udała?)
Ja np Lema od kołyski itd... I zaraz po tym szybko przeszedlem na świerszczyki
:)
Akurat tomek sawyer i przygody Hucka były całkiem, całkiem. Co do reszty się zgadzam a opowieści o pilocie pirxie przeczytałem jak miałem 6 lat :) Lema uwielbiam. Reszta też jak u Ciebie.... ;)

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Ja poza Lemem, Asimova, Aldissa, Franka Herberta i P.K.Dicka, a w zakresie czarodziejstwa to i Tolkiena.
O prosze, z polskiej sf to nawet ten matoł Ziemkiewicz czasem coś nieźle napisał. A z tego co napisałeś to tylko ALDISSA nie przeczytałem CAŁEJ bibliografii. A kiedyś trafiłem Siergieja Sniegowa, ruskie sf troche propagandowe ale dobre. No a z przygodówek to Niziurski i Nienacki :)

Olecki

Pionier e-mobilności
Z klasyki SF polecam Larrego Nivena, bardzo lubię cały cykl Ringworld. Z polskiego podwórka uwielbiam Noteka 2015 Lewandowskiego (inne książki trzymają nierówny poziom, raz lepsze raz gorsze)

p0li

Pionier e-mobilności
Z klasyki SF polecam Larrego Nivena, bardzo lubię cały cykl Ringworld. Z polskiego podwórka uwielbiam Noteka 2015 Lewandowskiego (inne książki trzymają nierówny poziom, raz lepsze raz gorsze)
a wyszla juz 3 czesc po polsku?

p0li

Pionier e-mobilności
Ja poza Lemem, Asimova, Aldissa, Franka Herberta i P.K.Dicka, a w zakresie czarodziejstwa to i Tolkiena.
wykanczam wlasnie cykl fundacji ale aldisa nei znam - zapisuje :)
a z lema udalo mi sie chyba zebrac wszystko co nakrecili na podstawie jego ksiazek

p0li

Pionier e-mobilności
Z oryginalnego Ringworlda wyszły wszystkie cztery tomy, z floty światów trzy z pięciu.
no to sie troche posunelo bo jak ja czytalem pierscien to byly 2 tomy po polsku, trzeci tylko w oryginale a 4-go nie bylo