consigliero
Pionier e-mobilności
Od jakiegoś czasu, nieregularnie borykam się z błędem występujacym w moim urządzeniu. Przeważnie w dotychczasowych przypadkach gdy błąd występował, było gorąco i na to zwalałem winę. W dniu dzisiejszym w nocy bynajmniej nie było zbyt gorąco, a urządzenie po rozpoczęciu pracy, wyrzuciło ten sam błąd ( 2 czerwone lampki ) . Odłączenie samochodu likwiduje bląd i po podłączeniu znowu rozpoczyna pracę. Niestety po 20 minutach błąd wrócił i znowu ponownie odłączone i podłączenie przywraca ładowanie, teraz już godzinę. Support niewiele pomógł podczas ostatniego problemu w Październiku, poprzednio błąd był jakiś rok wcześniej. W dniu wczorajszym wallbox samoczynnie przeszedł w tryb parowania , chyba że nie zanotowałem odłączenia zasilania, sam tego nie robiłem. Mam nieodparte wrażenie że jest to w jakiś sposób powiązane z grzebaniem w oprogramowaniu samochodu lub wallboxa. Niestety nie wiem kiedy się ów ostatni aktualizował bo nie ma dostępnej historii a samochód podobno czeka na 3,8.1 cokolwiek to oznacza. w instalacji nic nie było grzebane ale podlaczenie było robione jakieś 4 lata temu. Czy spotkał się ktoś z takimproblemem ?