Elon, kurcze, trasa długa, daj no update

Gandalf

Pionier e-mobilności
Panie Elonie, wiem, że czytasz elektrowóz.
Potrzebuję aktualizacji 2022.16 przed wyjazdem bo ulepszone przewidywanie zasięgu mocno mi ułatwi podróż.

Czy już ktoś, coś?
(U mnie nadal 2022.12.3.2)

Michal

Moderator
U mnie to samo ale ja już jestem w trasie ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja tez czekam… dzis wyjazd z Warszawy do Aten… i mapa pokazuje wszystkie SuC po drodze free 😎
Niezle jajca beda jak mi sie tam uda za darmo dojechac… trasa 3 tygodnie okolo 5000-6000km jeszcze nie wiem bo nic nie planuje poza destynacja ;)

ciastek

Pionier e-mobilności
Ktoś zna sposob na anulowanie?
Zgaduję, że Tesla Toolbox to potrafi. Trzeba kupić kabelek i subskrypcję - $500 na miesiąc. :D
Zgaduję, że ponowna instalacja oprogramowania, dostępna w service mode, może pomoc. Zakładając, że rzeczywiście ściąga i instaluje obecna wersje oprogramowania oraz ściągając ją nadpisuje tę ściągniętą wcześniej. Nie odważyłbym się.
040AE201-0E89-4048-A661-CB930346112B.jpeg
Wiesz, że jedyne co tracisz, to zmiana pasa na zjazdach bez potwierdzenia? Dla mnie jest ono nieprzewidywalne, przez co wyłączam NoA przed zjazdem.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie spowrotem jest 50km/h na 90ciu ( tam gdzie co tydzień jadę), nie wiem od czego to zależy ?? Na tej samej aktualizacji map w ciągu kilku dni dwa razy inaczej . Z tym że wszedł ten badziew ze zjazdami.