Elon rozwiązuje problem głodu na świecie

Michal

Moderator
Tak mnie nieraz bawi jak on troluje tych dziennikarzy od siedmiu boleści...
Screenshot_20211031-161220_Twitter.jpg

20211031_160945.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Chyba pomału dojrzewa... Udało się mi pozmieniać parametry. Pomijam fakt idiotycznych dla mnie ustawień, nie bardzo przystających do naszych warunków dystrybucji energii

Michal

Moderator
@Łukasz Bigo, ponownie przydałby się admin, który oczyści wątek i wywali wszystko od wpisu Norberta włącznie.
@Norbert jest wątek o aktualizacjach oprogramowania, a Ty śmiecisz w innych miejscach.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
@Łukasz Bigo, ponownie przydałby się admin, który oczyści wątek i wywali wszystko od wpisu Norberta włącznie.
@Norbert jest wątek o aktualizacjach oprogramowania, a Ty śmiecisz w innych miejscach.

Czy aby na pewno? Widzę, że ten wątek wpadł do działu Znaleziska. Swoją drogą temat jest ciekawy...

Michal

Moderator
Czy aby na pewno? Widzę, że ten wątek wpadł do działu Znaleziska. Swoją drogą temat jest ciekawy...
Co ma wątek ładowania z aplikacji do tematu? Dyskusję o tym, czy Elon to złodziej, czy nie itp. rozumiem, bo choć trochę jest w temacie, ale już o tym czy ładowanie auta działa na telefonie po aktualizacji aplikacji, to trochę bez sensu, tym bardziej, że są na to osobne wątki.

W zasadzie na wywalenie zasłużyła już wiadomość Bronka:
ładowanie i summon jest pomigany. Ale jak znam życie Tesli, wszystko wróci, a spiepszy się co innego. :)
Oczywiście, że można pisać o wszystkim wszędzie, ale w ten sposób robi się niezły bałagan, tym bardziej jak mamy na przemian odpowiedzi w temacie i poza. Doświadczenia z innych forów pokazują, że jak wątki się rozwlekają i zbaczają z tematu, to admini ucinają je i czyszczą, żeby po pierwsze oczyścić formum ale też m.in. nauczyć użytkowników pisania na temat, bo to zmniejsza ilość takich problemów w przyszłości. Dopóki ilość użytkowników jest mała, to skala problemu jest też mniejsza, ale im dalej w las tym ciemniej ;)

Michal

Moderator
No właśnie o to mi chodzi, że raczej celowo takie dyskusje w niepasujących wątkach nie są rozpoczynane. Obstawiam, że to może być spowodowane przez :
  • jakiś przypadek
  • nowych użytkowników forum, którzy jeszcze się nie nauczyli
  • brak dbałości o czystość przez nawet starych użytkowników
Każdemu może się zdarzyć popłynąć z innym tematem ale jeśli się takie przypadki ucina w zarodku, to nie pączkują różne tematy w różnych wątkach i nie ma bałaganu. Moim zdaniem warto dbać o to od początku, bo to przyniesie bardzo pozytywne wyniki w przyszłości ;)
M. in. można w ten sposób uciąć polityczne kłótnie w wątku o wymianie kół i mamy mniej ludzi złoszczących się na siebie ;)