eMap od TAURONA - stacje ładowania (nie)działają poprawnie.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Dziś o 13:12 dostałem komunikat z aplikacji "eMap od TAURONA", że "Stacje ładowania działają poprawnie".
Screenshot_20220116-132055.jpg
No spoko... 🤔 ale ja o to nie pytałem ani też nie miałem informacji o tym, że awaria.

No to teraz mam, o 17:39 dostałem komunikat z tej samej aplikacji:
Screenshot_20220116-174101.jpg
Awaria systemu eMap
Do 17.01.2022 r, do godziny 13:00 nasze stacje ładowania będą niedostępne a logowanie do aplikacji ...

Nie wiem co "logowanie do aplikacji ...", bo po kliknięciu na powiadomienie i otworzeniu aplikacji nie mam już dostępu do tych powiadomień.

No i chyba powinno to być odwrotnie? Najpierw awaria a potem informacja, że już OK? 😅

Last edited:

mimx

Fachowiec
Dziś zainstalowałem eMap i widzę, że większośc ładowarek pokazuje się jako offline (Kraków, Podkarpacie, Wrocław itd.). Czy Tauron umiera czy to jakiś błąd akurat dziś?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
po 1. Tauron zmienił apkę na eTauron i po kolei przenosi stacje do nowej.
po 2. Stacje Taurona obsluguje apka EloCity po tych samych cenach. Chyba tylko te przeniesione do eTauron

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Rozumiem, że na eTauron nie da się zalogować?
Mi to nie idzie, hasła nie przyjmuje, nie wysyła na maila polecenia odzyskania hasła
wywaliłem apkę zainstalowałem nową.
Ponownie starałem się założyć konto, info niepoprawny email albo już w użyciu.

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Rozumiem, że na eTauron nie da się zalogować?
Mi to nie idzie, hasła nie przyjmuje, nie wysyła na maila polecenia odzyskania hasła
wywaliłem apkę zainstalowałem nową.
Ponownie starałem się założyć konto, info niepoprawny email albo już w użyciu.
To jest wątek z przed roku. A od przełomu marca i kwietnia Tauron działa na back endzie Elocity. Można używać nowej apki Elocity albo jej klona Tauronu. Ceny te same w obu, ale Elocity bardziej uniwersalna.