EV6 GT-Line Panel klima/navi

Skoko

Nowy na Forum
Dzień dobry, cześć i czołem...
Problem i pytanie, które się z nim wiąże:
Nie działa mi ta cudaczna funkcja przełączania się pomiędzy klimatyzacją a mediami/navi...Klima panel.jpg
Z przysłowiowego palca nie jestem w stanie włączyć też obiegu zamkniętego...
Serwis powiedział, że gwarancja na ten panel trwa tylko 3lata a nie jak reszta podzespołów7 :mad:
Sugestia serwisu - Wymienimy za jedyne circa 17k dukatów...:eek::poop:
Co ciekawe - wczoraj po włączeniu spryskiwaczy obieg zamknięty się załączył, wnioskuję że jednak to nie jest wina całego panelu tylko coś nie styka...
Reszta "klawiszy" w trybie klimatyzacji działa poprawnie
Ktoś ma jakiś pomysł, bo wydanie 17k, a nawet1,7k złociszy mnie nie bawi ani podnieca...:cry:

Post scriptum - przed zaledwie chwilą nawiedziłem SERWIS [!] KIA....
Boszszsztymoj... Rozmowa z Kerownikiem serwsiu to wypisz wymaluj "Z tyłu sklepu" kabaretu TEY o_O
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
Nie kupiony u nas [PL] = nie pomogie
Żesz rym do Bolera najdelikatniej mówiąc 🤬

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
Dzień dobry, cześć i czołem...
Problem i pytanie, które się z nim wiąże:
Nie działa mi ta cudaczna funkcja przełączania się pomiędzy klimatyzacją a mediami/navi...
Z przysłowiowego palca nie jestem w stanie włączyć też obiegu zamkniętego...
Serwis powiedział, że gwarancja na ten panel trwa tylko 3lata a nie jak reszta podzespołów7 :mad:
A co na ten temat mówi Twoja książka gwarancyjna?
I jaki masz przebieg?

Sierek

Fachowiec
Z tą gwarancją w KIA trzeba uważać. Jest niby kupa wyłączeń na 7 - letnią, ale mam nieodparte wrażenie, że mocno zależy to od serwisu czy nawet od konsultanta z obsługi. Z książki gwarancyjnej też nie da się jednoznacznie doczytać na co i jak długo jest gwarancja 7 lat.
Moje doświadczenia:
Akumulator 12 V miał 2 lata i musiałem zapłacić za nowy pomimo wielokrotnych zgłoszeń gwarancyjnych.
Rok temu zgłaszałem nieszczelność klimatyzacji - test wyszedł OK, musiałem zapłacić za uzupełnienie czynnika.
Ostatnio reklamowałem popękany boczek "skórzanej" tapicerki i ponownie nieszczelność klimatyzacji - klepnęli wymianę siedziska i przewodów klimy bez problemu i to z bezpłatnym uzupełnieniem czynnika.

Ev3

Pionier e-mobilności
Z tą gwarancją w KIA trzeba uważać. Jest niby kupa wyłączeń na 7 - letnią, ale mam nieodparte wrażenie, że mocno zależy to od serwisu czy nawet od konsultanta z obsługi. Z książki gwarancyjnej też nie da się jednoznacznie doczytać na co i jak długo jest gwarancja 7 lat.
Ale przeczytać ją w takim przypadku trzeba.
W drugim kroku dowiedzieć się na które wyłączenie powołuje się serwis.

Kiedyś (w ice) było tak, że ta 7 letnia gwarancja dotyczyła układu napędowego i silnika.
A reszta była na standardowej, krótszej gwarancji, chyba właśnie 3 letniej.

W takim przypadku mieliby rację.

Dlatego zawsze lepszy był Hultaj, który niby miał krótszą gwarancję (5 lat), ale za to pełną.

Skoko

Nowy na Forum
Panowie... To nie jest moje pierwsze auto, to nie jest mój pierwszy kontakt z serwisem...
Meritum, może źle wyłuszczonego pytania - jest fakt, że serwis ( w PL ) się nauczył (jak urzędy etc.) zbywać klienta w tzw. nicość... Nie da się i już.
Jak napisałem, panel oprócz jednego/dwóch "guzików" działa. Nie ma woli, ani ciekawości żeby sprawdzić co takiego powoduje nietypowe działanie panelu. Jak to podsumował kierownik serwisu " żeby sprawdzić czy pański panel działa poprawnie, powinien pan kupić nowy czy używany panel, który zainstalujemy i się zobaczy czy ten nowy działa poprawnie. Jeśli nie, tzn. że stary był zły. Jeśli poprawnie, to znaczy że stary był zły... Czyli, jak się nie obrócisz to dupa z tyłu...
Podsumowując, nie da się i nie da się...
No i to stwierdzenie: " auto kupione u nas? Ach nie... To bardzo nam przykro (uśmieszek) ale poprosimy o więcej złotówek, żeby nad przekonać do zajęcia się pańskim problemem „...
Chyba wiecie o co chodzi?
To zaczyna być clou tego posta, klient w PL to jest pyłek, zero dbałości o markę, o zadowolenie klienta który może kiedyś przyjdzie i kupi nowe auto i dilera... Fascynacja klientem kończy się w momencie wpływu kasy na konto dilera....