EVdlaCiebie - pomoc w odbiorze TESLI

Jac3k

Posiadacz elektryka
niech sobie każdy robi ze swoją kasą co chce ;)
jeśli ktoś ma problem z odbiorem w nocy na placu w deszczu i woli w wersji VIP w alternatywnym salonie z super miła obsługą, to kto mu broni ?
dla mnie to nie jest, ale ja sknerus jestem ;(
Kto odbiera tak samochód? Ja odbierałem w salonie samochód czyściutki i przygotowany pod odbiór. W ten dzień było jeszcze kilka tak samo przygotowanych do odbioru samochodów, dlatego nie rozumie tematu. Miałem czasu na sprawdzenie ile potrzebowałem. Jakbym odbierał stary samochód powypadkowy to jak najbardziej.
BF825DE5-4DDB-4AC8-91CF-9D23AE2A7511.jpeg

Odpowiadając na pytanie, nie korzystałem, według mnie nie ma takiej potrzeby, nie warto.

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Mam pytanie czy ktoś tu z obecnych korzystał może z usług EVdlaCiebie?

Oferują oni usługę odbioru Tesli z salonu. W skład tego wchodzi jak się dowiedziałem: sprawdzenie dokładnie auta na miejscu (pomoc w odbiorze), holowanie do nich, szkolenie z obsługi auta, ładowanie do full i Ew późniejszy support w razie pytań. Koszt takiej usługi to coś ok. 2000 zł. Dodatkowo mogą od razu auto zabezpieczyć itd za odpowiednią opłatą.

Ktoś korzystał? Warto? Czy jest w ogóle taka realna potrzeba?
jak dla mnie to nawet jeśli ktoś by coś takiego chciał to zdecydowanie za drogo ....

Boko

Fachowiec
Trzeba rozdzielic pragmatyzm od odbierania sobie wrazen. Dla mnie osobiscie to full package: nowy samochod, miliony postow na forum az a w koncu odbior osobisty. Rozumiem, ze taka usluga moze byc dla osob ktore podchodza bardziej przyziemnie do Tesli. Jesli tak bym to odbieral to 2 tys przy kosztach samochodu to pryszcz. Pytanie czy biorac na firme, to nie wliczy sie to jakos w koszty zakupu czyli czy lapie sie doplate?

Michal

Moderator
wliczy sie to jakos w koszty zakupu czyli czy lapie sie doplate?
Obstawiam na 99%, że to będzie oddzielna usługa i nie powinna się wliczyć w koszty auta bezpośrednio ale pewnie 50% VAT jeśli ktoś ma auto częściowo w działalności - coś jak przegląd albo myjnia.

danielm

Pionier e-mobilności
Kto odbiera tak samochód? Ja odbierałem w salonie samochód czyściutki i przygotowany pod odbiór. W ten dzień było jeszcze kilka tak samo przygotowanych do odbioru samochodów, dlatego nie rozumie tematu. Miałem czasu na sprawdzenie ile potrzebowałem. Jakbym odbierał stary samochód powypadkowy to jak najbardziej.
Odpowiadając na pytanie, nie korzystałem, według mnie nie ma takiej potrzeby, nie warto.

to że ty odbierałeś tak nie oznacza że wszyscy tak odbierają. widzisz te auta na zewnątrz? wyobraź sobie że jak mają sraczke pod koniec kwartału to dostajesz kartę i masz sobie sam auta na zewnątrz poszukać i obejrzeć :) jak niedawno padało to wszystkie zasypane śniegiem :)

Jac3k

Posiadacz elektryka
to że ty odbierałeś tak nie oznacza że wszyscy tak odbierają. widzisz te auta na zewnątrz? wyobraź sobie że jak mają sraczke pod koniec kwartału to dostajesz kartę i masz sobie sam auta na zewnątrz poszukać i obejrzeć :) jak niedawno padało to wszystkie zasypane śniegiem :)
Daniel, jak ja odbierałem to właśnie tak mieli. Nie było jak im na parking wjechać, tylko byłem umówiony na odbiór. Przyjechałem w sobotę rano na 10:00 i akurat padał śnieg w nocy. Samochód jak i wiele innych stał przygotowany w salonie do odbioru. Często było tak, że ludzie jechali odebrać samochód bez umówienia się na odbiór. Nawet nie mieli osoby do kontaktu. Poprostu pojechali tak jak im napisali w apce. Ja miałem nawet samochód naładowany do 99%. Tak naprawdę odbiór nie różnił się niczym od odbioru BMW, no może wina nie dostałem. Byłem bardzo miło zaskoczony po tych wszystkich negatywnych komentarzach. Może to jest ciekawy pomysł na biznes. Odbieranie samochodów od dilerów i dostarczanie ludziom do domu ;-)

cooler

Pionier e-mobilności
niech sobie każdy robi ze swoją kasą co chce ;)
jeśli ktoś ma problem z odbiorem w nocy na placu w deszczu i woli w wersji VIP w alternatywnym salonie z super miła obsługą, to kto mu broni ?
dla mnie to nie jest, ale ja sknerus jestem ;(
Odbiór jest zawsze w środku, jest szansa spokojnie obejrzeć. Wiem bo siedząc i czekając na serwis (ciągle nie działa klapka portu) niechcący uczestniczyłem w kilku odbiorach. Ale i tak wszyscy przegapiliśmy malutką wgniotę na masce :)