Falownik

Rafalm

Nowy na Forum
Witam wszystkich.
Mogę kupić okazyjnie Teslę S. Właściciel powiedział mi, że jest w trybie awaryjnym bo musi być wymieniony falownik i on wprowadza auto w tryb awaryjny. Czy po wymianie tej części na inną używaną auto będzie sprawne czy to grubsza i bardziej kosztowna robota.
Dziękuję za odpowiedzi.
Rafał

6a8

Posiadacz elektryka
Falownik, falownikowi nie zawsze równy. Od silnika, czy od ładowania, jaki model, który rok ?
Jak właściciel jest zorientowany o co chodzi, to powinien być również zorientowany ile to może kosztować.
Jeżeli Cię uczciwie nie informuje, to chyba szuka jelenia :confused:

p0li

Pionier e-mobilności
od ladowania to nie jest falownik tylko on board charger - zmienia AC w DC
falownik zmienia DC w AC i napedza silniki
a to nie sa tanie rzeczy i do tego musza byc zaprogramowane pod wersje- silnika, baterii, bmsa, jednostki centralnej itd

Rafalm

Nowy na Forum
Dziękuję bardzo
Mieszkam w Irlandii i tu jak Irlandczyk sprzedaje to nie wie zazwyczaj o co chodzi. Pewnie Tesla powiedziała mu bardzo dużo ale my Polacy potrafimy sobie poradzić bez serwisu.
No raczej odpuszczę bo może rzeczywiście wyjść kijowo. Była to Tesla S z 2015 roku i tylko dla darmowego ładowania byłem nią zainteresowany

Rafalm

Nowy na Forum
Dziękuję bardzo
Mieszkam w Irlandii i tu jak Irlandczyk sprzedaje to nie wie zazwyczaj o co chodzi. Pewnie Tesla powiedziała mu bardzo dużo ale my Polacy potrafimy sobie poradzić bez serwisu.
No raczej odpuszczę bo może rzeczywiście wyjść kijowo. Była to Tesla S z 2015 roku i tylko dla darmowego ładowania byłem nią zainteresowany

Attachments

• Screenshot_2024-08-25-19-51-53-79_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg
    Screenshot_2024-08-25-19-51-53-79_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg
    634 KB · Liczba wyświetleń: 41

KrzysztofFly

Moderator
Witam wszystkich.
Mogę kupić okazyjnie Teslę S. Właściciel powiedział mi, że jest w trybie awaryjnym bo musi być wymieniony falownik i on wprowadza auto w tryb awaryjny. Czy po wymianie tej części na inną używaną auto będzie sprawne czy to grubsza i bardziej kosztowna robota.
Dziękuję za odpowiedzi.
Rafał

Spróbuj skontaktować się z EV REPAIR myślę, że u nich dowiesz się czy jest to naprawialne, w jaki sposób i jakim kosztem.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ogólna rada przy kupowaniu używanych samochodów. Jeżeli sprzedający ci mówi, że coś nie działa, ale przecież to nie jest duża rzecz, to uciekaj. Gdyby to była nie duża rzecz, to by ją naprawił przed sprzedażą za np.5k, zamiast zjeżdżać z ceny o 10k.