Felgi i opony zimowe

Gandalf

Pionier e-mobilności
Hmm, coś mi się kojarzy, że w jakimś innym wątku @Gandalf komuś polecał się do kontaktu do dobrego serwisu blisko Tesli, żeby można od razu było zmienić opony/koła. To chyba właśnie chodziło o K-ce, o ile się nie mylę.
@mat02 BestDrive Mroczek, Świętego Huberta 4, Katowice

@itguy ma racje, każdy da sobie radę, a przynajmniej powinien. Kojarzycie ten cennik z dopłaty za "patrzenie na ręce i komentowanie"? To byłem ja. Oni przeszli ten test 😂

A tak serio to ja bardziej w kontekście tego, że nie ma na stanie zimówek w Tesli i może ktoś by chciał wybrać sobie jakieś inne. A no i weźcie pod uwagę, że jest sezon. I to taki na maxa, tutaj odgarniałem pół metra śniegu przed chwilą. Więc warto tam zadzwonić i się umówić na termin.

A w przypadku oczekiwania dajcie znać, jestem za rogiem, można pójść na lody czy coś ;-)

KrzysztofFly

Moderator
to co ktore opony najlepsze na zime? cos z sredniej polki?
Jakiekolwiek dostępne, bo jeśli jeszcze nie kupiłeś, to chyba teraz zbyt wielkiego wyboru nie ma. Z trzech hurtowni które znam, tylko w jednej jeszcze coś mają dostępnego w rozmiarze 255/45R19 i to raczej z wyższej półki Continental TS870P i Michelin PA4 ;).

Vlad

Nowy na Forum
Jakiekolwiek dostępne, bo jeśli jeszcze nie kupiłeś, to chyba teraz zbyt wielkiego wyboru nie ma. Z trzech hurtowni które znam, tylko w jednej jeszcze coś mają dostępnego w rozmiarze 255/45R19 i to raczej z wyższej półki Continental TS870P i Michelin PA4 ;).
mi sie z tym nie spieszy, mam passata B8, ktorego jescze nie sprzedalem, moze w styczniu/lutym beda rabate, jak nie to nie . Moze tak stac ze do marca nie bede jezdzil MY.

Pepek

Posiadacz elektryka
tesla to nie prom kosmiczny, dowolny serwis sobie da rade :)
Zdziwiłbyś się, 3 serwisy w Gdańsku (jakieś 2 tygodnie temu) mi odmówiły, bo brak doświadczenia, bo brak podkładek (a nie kupowałem swoich), bo elektrykami to się nie zajmują (i to takie większe serwisy, nie takie co to mają 1 stanowisko na zmiany), itp.

mat02

Nowy na Forum
@Gandalf dzięki za namiary 👍

@itguy raczej chodziło mi o profesjonalizm serwisu niż stricte to, że opony będą wymieniane w Tesli. W innych autach miałem już parę razy problemy ze źle wyważonymi kołami, marudzenie przy pneumacie itd.

Zdziwiłbyś się, 3 serwisy w Gdańsku (jakieś 2 tygodnie temu) mi odmówiły, bo brak doświadczenia, bo brak podkładek (a nie kupowałem swoich), bo elektrykami to się nie zajmują (i to takie większe serwisy, nie takie co to mają 1 stanowisko na zmiany), itp.
Dokładnie, tutaj chodzi o szybkie i bezproblemowe załatwienie sprawy (ale dla pewności podkładki zamówiłem ;) ).

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja u lokalnego wulkanizatora, koła się zmienia przecież dokładnie tak samo :), byle tylko zwrócić mu uwagę na dokręcenie 175Nm ręcznie na koniec i tyle.

Podkładki to pierwsza rzecz jaką powinno się kupić i wozić ze sobą :)

Gandalf

Pionier e-mobilności
E nie, szkoda gramów w aucie na podkładki jakieś. Ogarnięty serwis i dobry podnośnik i tak podniesie tak jak trzeba. Ale to, że mają to miło łechta teslowe ego i podwozie ;-)

Dyzio

Zadomawiam się
Gdzie ostatecznie w Gdańsku zrobiłeś ?