Felgi i opony zimowe

kristof46

Fachowiec
Jak teraz wygląd temat „certyfikowanych” felg? Kiedyś serwis jasno mi zaznaczył ze jak się przyjedzie na niewłaściwych na jakaś naprawę zawieszenia itp to będzie problem. To było jakiś czas temu. Teraz na pewno jest więcej felg opon po elektryki i Tesle ale ciekaw jestem jak sama Tesla do tego podchodzi.

Jan2

Zadomawiam się
Jak teraz wygląd temat „certyfikowanych” felg? Kiedyś serwis jasno mi zaznaczył ze jak się przyjedzie na niewłaściwych na jakaś naprawę zawieszenia itp to będzie problem. To było jakiś czas temu. Teraz na pewno jest więcej felg opon po elektryki i Tesle ale ciekaw jestem jak sama Tesla do tego podchodzi.
Przecież tesla podaje jakie homologowane produkty możesz użyć. Poszperaj trochę… jak nie znajdziesz info - daj znać

Jan2

Zadomawiam się
ok, dzięki, to odpuszczam zakup od Tesli i jak coś to wyjadę na seryjnych. Rozważę zakup albo opon wielosezonowych (oby tylko nie były za głośne bo tego nie lubię) albo drugi komplet felg z oponami. pozdrowionka!
Pirelli Scorpion All Season SF2 - ok.4k komplet
Głośność 70dB (homologacja elektryczne Volvo)
Dobre parametry - znajdź na oponeo

Jan2

Zadomawiam się
Ja planuję tak:

maj - wrzesień (5 miesięcy) na letnich oryg. Hankook

Jesień i zima (7 miesięcy) na Pirelli Scorpion All Season SF2 (oczywiście kupuje do nich nowe felgi).

Mam 3 igreki wiec hurtowo 12 opon, 12 felg😀

itguy

Posiadacz elektryka
Ktoś wrzucił ogłoszenie na popularnej grupie tesli na fb że ma sprzedaż "nowe" (końcówka 2021) felgi z oponami do modelu Y i 3:
1685436320139.png
Nie wiem czy powinienem wrzucać linka do postu żeby nie robić krypto reklamy , ale zastanawiam się czy nie wziąć od niego, jak by nie było 4,5k PLN w kieszeni w porównaniu do serwisu. Co myślicie?

itguy

Posiadacz elektryka

ducarider

Posiadacz elektryka
Cena jest atrakcyjna, jak masz teslę prywatnie.
Jak na firmę, to odliczysz 50% a może nawet i 100% VAT
Na podatku i zdrowotnym coś ci skapnie.
masz racje, nowe z gwarancja a nie jakieś leżaki niewiadomego pochodzenia. Ja już zamówiłem w Tesla. Chciałem same opony ale też trzeba wydać 4000.

Najnowsze dyskusje