Fiat e Doblo awaria

marko

Nowy na Forum
Mój salonowy fiat e Doblo po przejechaniu 65tys km i skończywszy 2 letni okres gwarancji padł na dobre nie daje się naładować i nie zawsze (odpala) . poza tym jak już odpali wszystko działa prawidłowo_Obecnie w ASO Fiat od miesiąca,wymienili gniazdo i wiązkę elektryczna koszt oczywiście mój 7 tys zł i nic może trochę częściej odpala ale to może być złudne. Następnie mają wymienić ładowarkę koszt 11 tys. Może ktoś miał podobna awarie w aucie od sellantis z baterią 50 kvh i pomoże mi w zabawie z ASO która wymienia czes po części bez efektu na mój koszt

Bladziak

Nowy na Forum
ja bym atakował do centrale Stellantis Polska, ladnie bym opisał cała systuację iż oczekuje
- zwrotu zzbednych poniesionych kosztów - wymieniono gniazdo i wiazke bez potzreby ze sprawnego na nowsze
- napprawy w ramach gwarancji ładowraki pokałdowej 3F gdyż powszechnie wiadomo iż są one wadliwe
tak bym ja uderzał, i w życiu nie założyłbym nowej ładowarki za taki piniondz

update (do odpowiedzi)
a co do odpowiedzi ich zalecenia - wykonano czynność która nie doprowadziała do usuniecia usterki - ja bym w ostatecznosci brał prawnika i jechał z nimi na ostro - że niby aby usunąć twoja usterką tzreba wymienic gniazdo wiazke i ładowarke ? wszystko padlo ? a karoserii i amortyzatora przedniego lewego nie tzreba wymieniac ?

marko

Nowy na Forum
ja bym atakował do centrale Stellantis Polska, ladnie bym opisał cała systuację iż oczekuje
- zwrotu zzbednych poniesionych kosztów - wymieniono gniazdo i wiazke bez potzreby ze sprawnego na nowsze
- napprawy w ramach gwarancji ładowraki pokałdowej 3F gdyż powszechnie wiadomo iż są one wadliwe
tak bym ja uderzał, i w życiu nie założyłbym nowej ładowarki za taki piniondz

update (do odpowiedzi)
a co do odpowiedzi ich zalecenia - wykonano czynność która nie doprowadziała do usuniecia usterki - ja bym w ostatecznosci brał prawnika i jechał z nimi na ostro - że niby aby usunąć twoja usterką tzreba wymienic gniazdo wiazke i ładowarke ? wszystko padlo ? a karoserii i amortyzatora przedniego lewego nie tzreba wymieniac ?
Serdeczne dzięki będę próbował a jeśli chodzi o ładowarkę to myślisz że kwota jest przesadzona

Bladziak

Nowy na Forum
nie, z tego co wiem tyle aso krzyczy za taka ladowarke - ja bym walczył o wymiane na gwarancji bo są wadliwe -
napewno jak mnie to spotka (a obawaim sie) najpierw bede zygał o wymiane na gwarancji, a potem ewentualnie w razie porazki wymienie na uzywana regenerowana - do 3500 oferty znajdziesz

zumech

Zadomawiam się
Witajcie
Nie dalej jak wczoraj kupowałem używaną ładowarkę 11 kw za 499 na znanym portalu ,wkładam i działa klient zadowolony .W nowszych pojazdach ograniczyli moc ładowarek 3 faz do 7 kw pewnie dlatego że się uszkadzały , Ja w swojej 208 z 2024 r mam 3faz 7 kw ,oraz w drugiej kupionej na części z 2022 też jest 7 kw . Co do ceny naprawy to jestem w szoku ponieważ za takie pieniądze kupuje się następnego klamota jako dawce organów.

KrzysztofFly

Moderator
Witajcie
Nie dalej jak wczoraj kupowałem używaną ładowarkę 11 kw za 499 na znanym portalu ,wkładam i działa klient zadowolony .W nowszych pojazdach ograniczyli moc ładowarek 3 faz do 7 kw pewnie dlatego że się uszkadzały , Ja w swojej 208 z 2024 r mam 3faz 7 kw ,oraz w drugiej kupionej na części z 2022 też jest 7 kw . Co do ceny naprawy to jestem w szoku ponieważ za takie pieniądze kupuje się następnego klamota jako dawce organów.
A to ciekawe co piszesz, nie słyszałem do tej pory o ewentualnym ograniczeniu mocy ładowania. Na stronie producenta w konfiguratorze, cały czas widnieje jako:
1739994890867.png